Hvad du skal huske når du skifter læge og tandlæge ved flytning? nyhed

Denne artikel indeholder annoncørbetalt indhold

Når man skal flytte, er det lovpligtigt at skifte folkeregisteradresse inden for de første fem dage af lytningen. Men noget som en del særligt førstegangs flyttere glemmer eller bliver ved med at udsætte til en senere tidspunkt er, at huske også at få skiftet læge og tandlæge efter flytning. Det er rigtigt vigtigt altid at have adgang hurtig adgang til en læge eller tandlæge. Her i artiklen kan du læse om, hvad du skal huske, når du skal skifte læge og tandlæge ved flytning.

Overvej afstanden til lægen og tandlægen

Særligt hvis du er førstegangs flytter og flytter ind til byen, er det en god idé at finde en tandlæge, der er tæt på din bolig. For eksempel er der et kæmpe stort udvalg af tandlæger i København, og siden det er en storby, kan det være en god ide at vælge noget, der ligger tæt på. Særligt hvis du er ung og studerende og ikke har alverdens penge at bruge på transport, vil du måske tage hellere cyklen i stedet for bussen. Et eksempel kunne være tandlæge østerbro hvis du bor i dette område af København. Her kan du for eksempel og finde en kosmetisk behandling af dine tænder, hvis du skulle have behov for det. Flytter du ud til provinsen eller landet, er det knap så meget et problem at vælge, da der vil være færre muligheder. Det samme gælder selvfølgelig for, at finde en praktiserende læge. Her bør du også finde en god læge der ligger relativt tæt på din bolig. Det kan være en en god ide at forhøre sig hos venner eller bekendte, der måske i forvejen bor i byen, om de kender og har gode erfaringer med bestemte læger.

Tænk over priserne

Specielt hvis du flytter til byen, kan du være lidt mere kræsen med valg af tandlæge, da der netop er det store udvalg. Her kan du altså gå i dybden på din research af tandlæger og undersøge priser på diverse behandlinger, så du får det bedst mulige tilbud. Særligt hvis du er på SU, er dette en god ide at overveje og undersøge. Læger er selvfølgelig gratis i Danmark, men et lægeskift er kun gratis, hvis du skifter kommune i forbindelse med flytning. Derfor er det vigtigt at få gjort, så du undgår den unødvendige betaling. Det er alpha og omega at huske, så du altid kan få hjælp til tænderne og helbredet, hvis du skulle få nogle skavanker hen ad vejen.