Invisalign-bøjlen kan hjælpe unge danskere nyhed

Dette indhold er sponsoreret

Når man er teenager, så kan man næsten være sikker på, at bekymringer, forventninger og usikkerhed alle er ting, der vil være meget af. Det er de fleste unge mennesker, som bekymrer sig og går op i, hvad menneskene omkring dem tænker om dem. Generelt er der rigtig mange ting, som man skal forholde sig til, når man er ung, men der er særligt én ting, som utrolig mange unge mennesker frygter, og som de måske allerede har haft bekymringer om siden, at de var små. Tanken om, hvis man en dag skal have bøjle på tænderne er nemlig noget, som de fleste børn og unge er bange for.

Ny og smart metode til tandregulering

Det er en stor del af den danske befolkning, som frygter dét at gå til tandlægen. Tæt på halvdelen af danskerne oplever nervøsitet og angst i forbindelse med tandlægebesøget, og hele 10% lider faktisk reelt af det, som man kalder for tandlægeskræk.

Er man bange for at komme til tandlægen, så er det tit opstået allerede i barndommen, og var man et af de børn, der skulle have bøjle på sine tænder, så er det ikke så mærkeligt. De fleste mennesker forbinder nemlig det at skulle have bøjle på med mange smerter, og som noget, der er både upraktisk, træls og grimt at skulle have på tænderne, mens man lever sine ungdomsår.

Det er derfor en rigtig god nyhed for de mange børn og unge, som på et tidspunkt skal have rettet deres tænder, at der med tiden er kommet nye og smarte metoder til, som kan rette tænderne. Her er en af de nyere metoder til tandretning Invisalign.

Det perfekte tandpastasmil på kortere tid

For det meste er grunden til at man skal have bøjle på tænderne en blanding af to ting. Det kan både være fordi det på længere sigt bliver til besvær, hvis ens tænder sidder skævt, og samtidig kan det være fordi man et ønske om at få et flot, pænt og ikke mindst lige tandpastasmil at vise frem.

Et nyt og godt alternativ til den type af bøjle, som de fleste af os kender som de traditionelle togskinner, er Invisalign-bøjlen. Invisalign er en usynlig tandbøjle, der ikke generer i hverdagen på samme måde, som den traditionelle togskinne kan gøre. Det er den mest moderne teknologi til at rette tænderne på, og med den gennemsigtige plastikskinne, så er der stadig rig mulighed for at tage på arbejde, gå i skole, dyrke sport og alle de andre ting, fordi bøjlen usynligt sidder hen over tænderne, mens den retter dem til.

Den usynlige skinne er desuden hurtigere til at få rettet tænderne ind på deres rigtige pladser. De fleste mennesker kan huske de børn i folkeskolen, som skulle have togskinner på i rigtig mange år, og hvor træls de synes det var. Den usynlige Invisalign-bøjle bruger typisk kun mellem et halvt til et helt år på at få rettet tænderne. Er tænderne meget skæve, så kan hele forløbet godt tage op til 18 måneder, men det er stadig en del kortere tid, end hvad det kan tage med de traditionelle togskinner. Det er også en af grundene til, at mange børn og unge finder Invisalign-bøjlen attraktiv.

Den usynlige bøjle kan booste unges selvtillid

De traditionelle togskinner kan være til besvær i den tid, hvor man er ung. Der skal opleves rigtig mange ting i teenageårene, hvor det er træls at have bøjle på tænderne. For eksempel ved det første kys, eller hvert år, når man skal have taget skolefotos.

Den effektive Invisalign-tandregulering kan her være med til at gøre livet lettere for de børn og unge, som skal have bøjle på. Udover at det er besværligt at have bøjle på, så kan unge med bøjle også opleve at få dårligere selvtillid, fordi de synes at de traditionelle togskinner både er trælse og grimme at kigge på.

Derfor er det heldigt, at der i dag er gode muligheder for at prøve Invisalign-bøjlen, hvis man er interesseret. Der findes tandlæger og klinikker, som har et specialiseret team ansat inden for Invisalign-bøjler. Tandlæger, der er gode til Invisalign metoden, kan blandt andet findes i København.

Færre smerter med Invisalign

En af de største grunde til, at unge mennesker kan lide Invisalign-bøjlen er, at den er usynlig, og derfor også rarere at gå rundt med, fordi den retter tænderne op, uden at det er synligt for andre, og hvor det er til mindre besvær for en selv.

En anden grund til, at mange er glade for bøjlen er, at den kan give færre smerter. Bøjlen skal sidde på tænderne i kortere tid, og det er med til, at man slipper for at skulle rende rundt med smerter i flere år, som man ofte skal med den traditionelle skinne, blandt andet når den skal strammes til.

Alle mennesker oplever smerter forskelligt, men de fleste personer, der bruger Invisalign-bøjlen, oplever færre smerter, end hvad de havde gjort med den traditionelle skinne. Der findes desuden tandlæger, som går meget op i, at deres behandlinger skal være 100% smertefrie, og det kan gøre livet lettere for personer med bøjle.