Kønssygdommen Mycoplasma genitalium er i hastig fremgang i England. - Muligvis også i Danmark. 15-11-2015 nyhed

Mycoplasma er en såkaldt intracellulær bakterie, det vil sige den trænger ind og lever i kroppens celler.Cirka 1% af den engelske befolkning mellem 16 og 44 år menes at være inficerede.

Kønssygdommen Mycoplasma genitalium er i hastig fremgang i England. - Muligvis også i Danmark

Denne oversete kønssygdom har på kort tid inficeret flere hundrede tusinde personer i England og der er grund til at følge udviklingen.

Mycoplasma genitalium kan vokse i slimhinderne i urinrøret og kvindens livmoderhals. Siden dens opdagelse i starten af 1980’erne er fokus på mycoplasma genitalium øget, og noget tyder på, at en del af de ”klamydiainfektioner”, der ikke lader sig behandle på normal vis reelt er mycoplasma genitalium.

Ligesom klamydia giver mycoplasma genitalium hos mænd svie ved vandladning, Hos kvinder kan det give udflåd, og i sværere tilfælde en infektion i æggelederne

Mycoplasma bakterier er blandt de mindste fritlevende bakterier som findes, og de er meget vanskelige at isolere ved dyrkning. Mycoplasma er en såkaldt intracellulær bakterie, det vil sige den trænger ind og lever i kroppens celler. Mykoplasma bakterierne adskiller sig også fra andre bakterier ved, at de mangler cellevæg. Dette gør, at mange antibiotika, som f.eks. penicillin, ikke virker på dem.

Tidligere mente man, at Mycoplasma genitalium optrådte sammen med bakterien klamydia men nyere forskning viser, at den kan optræde uafhængig af klamydiabakterien og må anses for at være en selvstændig kønssygdom.

Sygdommen er lumsk fordi der ved cirka halvdelen af de inficerede ikke er symptomer.

Desuden testes der først for Mycoplasma genitalium hvis der har været testet for gonoré eller klamydia uden resultat, men med fortsatte symptomer.

Det er foreløbig uklart, i hvilket omfang Mycoplasma genitalium er årsag til komplikationer som betændelse i bitestiklen, betændelse i blærehalskirtlen (prostatitis) eller ledbetændelse.

Der er grund til at følge denne sygdom med opmærksomhed.

Læs mere her

Artikel billedet kommer fra World Health News.