Paradoksalt når der findes alternativer, mener ekspert.I stedet for at revurdere migrænebehandlingen i samråd med deres læge, vælger alt for mange danskere med migræne at opgive deres medicinske behandling pga. manglende effekt eller bivirkninger. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Kompas Kommunikation i samarbejde med overlæge Lars Bendtsen fra Dansk Hovedpine Center blandt 1.326 danskere med diagnosticeret migræne.
Migræneramte danskere opgiver behandling
I seng for nedrullede gardiner, dagevis i smerte-helvede, manglende livslyst, depression, månedlige sygedage og fyringer. Det er hverdagen, når man lider af migræne. Alligevel er knap 4 ud af 5 migræneramte danskere i dag ikke i medicinsk behandling for deres migræne*.
Mere end halvdelen (55 pct.) af de diagnosticerede migrænepatienter, som i dag ikke er i medicinsk behandling, har tidligere fået receptpligtig medicin mod deres migræne, men manglende effekt eller bivirkninger ved medicinen, har fået dem til at helt at opgive behandlingen og leve med smerterne.
Lars Bendtsen, overlæge på Dansk Hovedpine Center Glostrup Hospital, finder det paradoksalt, at så mange vælger at opgive behandlingen, når de efterlades i så store smerter, som ville kunne afhjælpes med den rette behandling:
- Når så mange vælger at opgive behandlingen, skyldes det måske, at mange ikke er klar over, at det er muligt at afhjælpe smerterne for de fleste migrænepatienter. Men det varierer fra person til person hvilken medicin, som virker bedst mod migrænen. Derfor er det vigtigt, at man ikke giver op fordi den første behandling, man prøver, ikke virker efter hensigten. I stedet bør man i samråd med sin læge forsøge sig frem, indtil man finder den rette medicin, ligesom lægerne bør være opmærksomme på løbende at følge op på patientens behandling, siger Lars Bendtsen.
Læs også: Susanne nægtede at give op overfor migrænen
OM UNDERSØGELSEN |
Undersøgelsen er blevet foretaget på internettet i marts-april 2011. 1.326 respondenter fra hele landet, som alle har fået stillet diagnosen ’migræne’ af en praktiserende læge eller en specialist, har deltaget i undersøgelsen. Undersøgelsen er foretaget af Kompas Kommunikation i samarbejde med overlæge Lars Bendtsen fra Dansk Hovedpine Center. Undersøgelsen er sponsoreret af Pfizer ApS. |