Miljøgift i poser med popcorn ødelægger vaccinationen af børn nyhed

Hver tiende af de vacciner mod difteri og stivkrampe, som alle børn får, virker for dårligt, fordi børnene har forhøjede koncentrationer af polyfluorerede stoffer i kroppen. Det viser forskning udført på Færøerne, det skriver Ingeniøren.dk.

Helt almindelige vacciner, som har udryddet en række sygdomme, kan blive neutraliseret, hvis de vaccinerede børn har for meget miljøgift fra blandt andet papir- og papposer i blodet.

PFC polyfluorerede stoffer er synderen

En række danske forskere afslører i en ny undersøgelse, at op mod hvert tiende barn har så få antistoffer i blodet, at de risikerer at blive smittet med difteri eller stivkrampe, selv om de er vaccineret.

Ifølge undersøgelsen hænger den dårlige virkning af vaccinerne snævert sammen med, hvor høje koncentrationer af polyfluorerede stoffer (PFC) børnene havde i blodet inden vaccinationen.

Læs også: Polyfluorerede stoffer i emballage kan smitte af på fødevarer.

Professor: grænseværdierne er alt for lave

Professor Philippe Grandjean, Syddansk Universitet, som har lavet undersøgelsen blandt de færøske børn og voksne, siger til Ingeniøren.dk at EU's grænseværdier er 100 gange for lave. Professor Philippe Grandjean har selv i sin tid været med til at sætte de nuværende grænseværdier og han konkluderer i Ingeniøren.dk at han har taget fejl

Læs hele artiklen på Ingeniøren.dk.