Misbrugsbehandling nyhed

Misbrug er et stigende problem i Danmark og dækker over blandt andet et overforbrug af forskellige rusmidler, som er vanedannende og skadelige. Misbrug kan eksempelvis være i forhold til alkohol, medicin og/eller stoffer. Grunden til at mange udvikler et misbrug af disse rusmidler kan være af flere årsager. At kende til misbrug generelt kan være hjælpsomt, hvis man selv er afhængig, tror man er det eller måske kender nogle som er. Læs med her.

Hvem ender i misbrug?

Misbrugere kan komme fra forskellige samfundslag, dog kan både psykiske lidelser og hårde livsvilkår, spille en rolle. I forhold til alkoholmisbrug, kan der endda være en arvelig faktor indblandet. Hvilke rusmidler der florerer og er ’på mode’, har også meget at sige i forhold til hvem og, hvor henne folk falder i et misbrug.

Hvad er misbrugsbehandling?

Hvis man ender i et misbrug er det typisk nødvendigt at søge hjælp. Der findes misbrugsbehandlingscentre flere steder i landet, herunder i hovedstadsområdet. Læs mere om misbrugsbehandling i København som blandt andet tilbyder hjælp til alkoholmisbrug, medicinmisbrug og blandingsmisbrug.

Hos dette denne behandlingsvirksomhed tilbydes der ambulant behandling, hvor forløbene foregår udenfor de normale arbejdstider, således at det er muligt for dén som søger hjælp at passe et arbejde ved siden. Denne misbrugsbehandling i København har mere end 20 års erfaring bag sig og behandlerne har både personlig erfaring og kan derfor relatere, samtidigt med at de er professionelle.

Symptomerne på et misbrug

Nogle af de symptomer man typisk ser ved misbrug, er blandt andet trangen til at tage et rusmiddel. Et andet symptom kan være at man direkte får abstinenser, hvis ikke man får rusmidlet. Adfærden kan også påvirkes, samt humøret. Svære relationer er også problem. som man ofte ser i forbindelse med misbrugere og familie/venner/partnere.

Er du i tvivl om du har et misbrug?

Hvis du kan genkende nogle af symptomerne i forhold til misbrug, så kan det være en god idé at søge hjælp til behandling. Er du i tvivl om hvordan du skal forholde dig og, hvilken hjælp der har relevans, så kan du kontakte misbrugsbehandling i København eller et andet sted i landet, alt efter din lokation. Et misbrug skal behandles af professionelle, da det ellers kan gå endnu mere i en negativ retning. Det er vigtigt at søge hjælpen inden det misbruget forværres. Der kan være tanker og spørgsmål i forhold til misbrug og behandling, og netop derfor er det relevant at snakke med professionelle, såsom behandlerne ved misbrugsbehandling i København.