Mobiltelefoner “koger” mænds sæd jævnfør ny undersøgelse. 23-02-2016 nyhed

sæd, koger, mobiltelefonNy undersøgelser konkluderer at sædkvaliteten hos mænd som bærer mobiltelefonen i bukselommen er alvorligt forringet hos 47% af de undersøgte.

Mobiltelefoner "koger" mænds sæd jævnfør ny undersøgelse

Fertilitetseksperter advarer at mænds brug af mobiltelefon i blot 1 time om dagen ”koger” personens sperm og reducerer spermkvaliteten signifikant.

Den nye undersøgelse viser at mobiltelefonen i nærheden af testiklerne - eller i en afstand af cirka ½ meter fra kroppen – kan reducerer sædkvaliteten så meget at befrugtning kan være et problem.

Konklusionerne har medført at ledende Engelske fertilitetseksperter anbefaler mænd at stoppe afhængigheden af mobiltelefonen.

Undersøgelsen, som er udført af højt anerkendte eksperter, har fundet at sædkvaliteten hos mænd som opbevarer mobiltelefonen i bukselommen i 47% af tilfældene har alvorlige sædproblemer sammenlignet med kun 11% for den generelle befolkning.

Professor Martha Dirnfeld fra Technion University i Haifa anfører at forskerne har analyseret antallet af aktive svømmende sædceller og fundet en betydelig reduktion og at dette skyldes opvarmning af sædcellerne fra mobiltelefoner og grundet elektromagnetisk påvirkning.

Forskerne fulgte i et år mere end 100 mænd som konsulterede fertilitetsklinikker.

Forskerne fandt at ud over at opbevare telefonen tæt på skridtet brugte mange telefonen under opladning og om natten lagde telefonen kun få centimeter fra sengen og undersøgelsen finder at blot at have mobilen liggende på sengebordet ser ud til at påvirke sædkvaliteten negativt.

Resultatet af undersøgelsen er publiceret i Journal of Reproductive Medicine og understøtter den længe nærede frygt for at der er en sammenhæng mellem mobiltelefoner og infertilitet hos mænd som i vestlige lande fortsat forringes, og har nået et niveau hvor man anser at infertilitet hos manden står for 40% af tilfældene hvor par ikke kan få børn.

Professor Dirnfeld mener at undersøgelsen er en advarsel til mænd om at ændre vaner i omgangen med deres mobiltelefoner og sørge for ikke at opbevare mobilen i nærheden af testiklerne og forsøge at være mindre afhængige af mobiltelefonen.

Mens problemet ikke er så væsentligt for ældre mænd mener Professor Dirnfeld at unge mænd i parforhold som forsøger at få børn, men hvor graviditet ikke er indtruffet indenfor 1 år, bør tænke på om det kan skyldes håndteringen af mobiltelefonen.