Mirakelkure hjælper ikke
Inden for de seneste 2 år har halvdelen af de danske overvægtige kvinder (51%) haft vægttab som et nytårsforsæt. Ny europæisk undersøgelse lavet af vægttabsproduktet alli viser, at kvinderne mislykkes, fordi de prøver kortsigtede mirakelkure. 12.410 kvinder har deltaget, heraf 1.551 overvægtige kvinder i Danmark.
Mislykkede vægttab
Nu er mere end 1 mio. danske kvinder overvægtige, og antallet vokser. 8 ud af 10 (78%) prøver at tabe sig årligt. Men på trods af de konstante forsøg, når 9 ud af 10 (90%) ikke målet, og 2 ud af 3 (66%) tager endda de tabte kilo på igen. Det viser undersøgelsen.
Mange kvinder prøver at skyde genvej med fx kortsigtede slankekure (53%) og måltidserstatninger (41%). Men metoderne virker sjældent: 70% af kvinderne, som prøvede at tabe sig via kortsigtede slankekure, mislykkedes. Det samme gælder for måltidserstatninger (66%).
"Det er godt, at mange prøver på at tabe sig. Desværre griber de fleste det helt forkert an. Der findes ingen mirakelkur. Man er nødt til at tage tyren ved hornene og ændre på sine vaner permanent," forklarer Per Brændgaard Mikkelsen, der er selvstændig ernæringsekspert og underviser inden for overvægt af både fagfolk og almindelige mennesker.
Ond cirkel af overvægt
2 ud af 3 overvægtige kvinder (65%) mangler motivationen til at tabe sig. Mange ender endda i en ond cirkel af overvægt, hvor de trøstespiser (61%) og bliver madafhængige (39%) i stedet for at tabe sig.
”Mange kan ikke overskue store forandringer i forhold til kost og motion, og derfor mister de motivationen. Men rent faktisk kan man ved at starte med små skridt opnå store resultater. Disse små ændringer i vanerne kan føre til varige vaneændringer og dermed et varigt vægttab,”
oplyser Per Brændgaard Mikkelsen.