Sundhed skal være simpelt for mænd nyhed

Lette valgmuligheder, konkret information og færre løftede pegefingre er vejen frem, hvis der skal rykkes ved den kedelige statistik der viser, at mænd lever kortere og mere usundt end kvinder.Men's health week sætter i år fokus på mænd og kræft

Mænd er underbehandlede

Vidste du, at mænd går mindre til lægen end kvinder? At mænd ofte er underbehandlede – både når det gælder fysiske og psykiske helbredsproblemer? At mange sundhedskampagner er målrettet kvinder, og derfor ikke kommunikerer til manden?

Igen i år bliver der sat fokus på mænds helbred med den internationale begivenhed ”Men´s Health Week”, der afholdes fra d. 15- 21. juni (uge 25).

Mænd og kræft

Temaet for Men´s Health Week 2009 er mænd og kræft. Mænd har en større forekomst af mange kræfttyper, ligesom dødeligheden blandt mænd er større indenfor de fleste kræftsygdomme.

”Sundhedsvæsnet skal være bedre til at kommunikere til mænd, hvis vi skal ind og rykke ved den kedelige statistik, at mænd lever mere usundt og kortere end kvinder, ” lyder det fra Svend Aage Madsen, der er chefpsykolog på Rigshospitalet og Formand for Mænds Sundhed, der er det danske svar på den internationale kampagne Mens Health Week.

Den mandlige patient skal mødes ud fra en fra en forståelse af mænds særlige behov som patienter - bl.a. i kommunikationen. Og det gælder ikke alene indenfor kræft, men generelt, når der skal kommunikeres sundhed til mænd.

Fokus på handling

Fuldkornskampagnen med bl.a. Kræftens Bekæmpelse, Diabetesforening og Hjerteforeningen som medafsendere, har fået ros for at fokusere på, hvad der er godt at spise i stedet for at udstikke påbud og løfte pegefingre.

”Mænd er nemlig ofte imod moraliseren og bebrejdelser og begrænsninger, så det er rigtig godt at lægge positive valgmuligheder frem i stedet”, fortæller Formand for Selskab for Mænds Sundhed, Svend Aage Madsen.
En af de ting, mænd kan gøre for at optimere deres sundhed, er, at sørge for at få masser af fuldkorn i maden. Fuldkorn kan nemlig være med til at forebygger livsstilssygdomme – herunder en række kræftsygdomme.