Prostatacancer-patienter undgår kirurgisk kastration
Mænd med fremskreden prostatacancer har længe været nødt til at leve med, at den medicinske behandling i starten øger produktionen af testosteron i kroppen. Men nu er der godt nyt til de ca. 1.000 danske mænd, som hvert år får konstateret denne cancerform. Et helt nyt behandlingsprincip giver endnu bedre muligheder med medicinsk behandling og er et godt alternativ til kirurgisk kastration, hvor manden får fjernet testiklerne.
”Kirurgisk kastration har hidtil været den gyldne standard indenfor behandling af avanceret prostatacancer, fordi det bremser produktionen af testosteron med det samme. Med det nye behandlingsprincip kan vi for første gang gøre det samme medicinsk. Den gamle medicinske metode medførte en uhensigtsmæssig stigning af testosteron i begyndelsen, men i dag får man en absolut opbremsning af testosteron, hvilket er en klar behandlingsmæssig fordel. Vi betragter den nye behandling lige så effektiv som kirurgisk kastration,” siger professor, overlæge Peter Iversen fra Urologisk Klinik på Rigshospitalet.
Hver tredie prostata kræft- patient, får glæde af ny behandling
Omkring 3.500 danske mænd får hvert år stillet diagnosen prostatacancer. Af denne gruppe får ca. 1.000 patienter konstateret prostatacancer i et senere stadie, og fremover vil hver tredje nydiagnosticerede mand med prostatacancer kunne få hjælp med det nye behandlingsprincip.