4 gode råd til at passe bedre på dine tænder gennem livet nyhed

Alt for mange mennesker døjer med tandproblemer og dårlig mundhygiejne. Der kan være underliggende tilstande og sygdomme, som spiller ind, men der er også andre faktorer. Manglende personlig mundhygiejne og besøg ved tandlægen spiller nemlig også en stor rolle. Det er vigtigt at passe på sine tænder igennem livet, da de trods alt skal igennem lidt af hvert til dagligt. Læs med herunder.

Book en tid ved tandlægen

Det kan ikke siges nok gange, hvor vigtigt det er, at få et tandeftersyn ved tandlægen. Tandlægen kan se om der er begyndende huller eller andre problematikker som skal løses. Jo længere tid man går med tandproblemer jo værre bliver det og jo mere ondt kan det komme til at gøre. Om det er et tandimplantat, en akut situation, et hul eller andet der skal laves, så er det ikke noget du bør udskyde. Den gode nyhed er heldigvis, at du selv bestemmer hvilken tandlæge du vil have. Har du tandlægeskræk, så er det noget du bør snakke med enten tandlægen eller din læge omkring, da det er noget der evt. kan afholde dig helt fra at tage til tandlægen.

Børst dine tænder efter anvisningerne

Det anbefales at børste tænder to gange om dagen for at opretholde mundhygiejnen. Nogle foretrækker bestemte tidspunkter, men så længe det bliver gjort så er det godt. Skulle du alligevel have en dag, hvor du har glemt det, så er det vigtigt at du gør det om aftenen. Husk at børste tænderne grundigt, og gør det gerne i omkring tre minutter.

Pas på syre og sukker

Sukker er med til at danne huller i tænderne og derfor bør du holde igen med indtagelsen. Dette gælder både for eksempelvis sodavand, men også slik og diverse madvarer. Syre kan skade tændernes emalje og det er ikke en god faktor. Husk derfor at skylle munden med vand efter du har drukket eller spist syrlig mad.
Du skal også holde dig fra at børste tænder lige efter indtagelse af syreholdig drikke/mad. Dette er fordi at når du indtager syreholdig drikke/mad nedbrydes emaljen på tænderne til mineraler. Disse mineraler kan genopbygges i emaljen igen når det ‘sure’ miljø er neutraliseret.
Men hvis du børster lige efter indtag af syreholdig mad/drikke fjerner du disse mineraler fra området og dermed mistes muligheden for at mineralerne kan remineralisere sig i emaljen.

Få et smil, der smitter med tandimplantater

Et smil får andre til at smile. Er der noget som du ikke er tilfreds med ved dine tænder, så er det netop nu, at du bør tage en snak med en tandlæge om dine problematikker. Hvad enten det drejer sig om tændernes farve eller om du ønsker et tandimplantat, så er det der, at de kan vejlede. Ligeledes skal du heller ikke gå og afvente, hvis du har tandsmerter, for det er ikke altid de går over af sig selv.