Pas på dig selv - og på miljøet nyhed

Dette indhold er sponsoreret.

Passer du godt nok på miljøet? Det er sikkert et spørgsmål, du har skulle forholde dig til før. Enten er du blevet stillet spørgsmålet af folk udefra, eller også har du stillet dig selv det. For hvis der er noget der er oppe på den politiske og samfundsmæssige dagsorden, må det siges at være miljø og klima. Det er i den grad kommet os for øje, at kloden er et sted, vi i fællesskab skal passe på. For bare fem år siden, var vi ikke nær så bevidste omkring de skader vores tankeløse handlinger kan gøre ved planeten jorden. Det er vi nu. Vi bliver ofte mindet om det fra samtlige medier, folk på gaden, folk i telefoner, og fra hinanden. Spørgsmålet er: tager vi os af problemet? Hvor meget gør du egentlig for at bevare vores planet?

Lev et grønnere liv

Er du nået dertil, hvor du har besluttet dig for at leve et grønnere liv? Fedt - så langt som godt. Men det kan være svært at finde ud af, hvor henne du skal starte og slutte. Hvordan lever du helt præcist et grønnere liv? Det handler langt hen ad vejen om vaner. Men det kan være svært pludselig at skulle ændre i sine vaner. Især hvis man har haft helt andre vaner i meget lang tid. Men vælg nogle punkter, hvor du godt kunne tænke dig at leve mere bæredygtigt. Spise mindre kød i din hverdag? Droppe plastikposer, når du handler? Sortere i dit affald? Benytte dig af grønne varmekilder? At ændre i sidstnævnte er et godt og vigtigt tiltag. Alle har brug for varme - det er, sjovt nok, et absolut mindretal af den danske befolkning der ikke har varme i hjemmet. Fordi varme i hjemmet er noget stort set alle har, er det en god ide at træffe et så miljøbevidst valg som muligt på denne front. I stedet for at tage de valg, der i den grad skader miljøet, så prøv at tænke i grønnere baner. Energimærke A frem for energimærke D. Det er en god ide at læse op på de forskellige former for varmekilder, så du kan træffe det mest rigtige valg for dig.

Spis mindre kød

Det er sikkert en sang, du har hørt før. Ikke desto mindre har det en kæmpe betydning, hvor meget kød du spiser. Kødproduktion er noget af det, der skader vores planet rigtig meget. Især oksekød er skidt for miljøet, mens kylling er mindre slemt. Det er blevet populært at have kødfrie dage, og det er der en rigtig god grund til. Hvis vi alle kan vænne os til at spise bare lidt mindre kød i vores hverdag, vil det have en stor betydning i det lange løb. Hvis du kan vænne dig til at have to eller tre kødfri dage om ugen, vil det naturligvis være endnu mere effektivt. Der er absolut ingen der siger, at du behøver at gå fra at spise kød hver evig eneste dag, til at blive veganer. Det kan være rigtig svært for nogen, at lave så meget om i deres vaner, og det vil derfor højst sandsynligt ikke holde i længden. Det er heller ikke nødvendigt, at vi alle sammen ender ud som veganere. Der skal være plads til at spise en god bøf eller en gang spaghetti bolognese. Men skip kødet i ny og næ, det vil være en god ide, hvis du ønsker at leve et grønnere liv. Derudover er der også helt generelt nogle produkter, der er mere skadende for miljøet end andre. Desværre er vores alles yndlingsgrøntsag, avocadoen, ikke det bedste for vores miljø. Derimod er økologiske, danske grøntsager gode for miljøet. Lokale grøntsager, der ikke er fragtet med flyver og behandlet på forskellige måder. På den måde kan din kost have en stor rolle for vores alles moder jord.