Sådan kan du få det smil, du drømmer om nyhed

Et smil er den korteste afstand mellem to mennesker. Sådan lyder et gammelt citat, som sidenhen er blevet bekræftet af forskning. Derfor betyder smilet også enormt meget, når det omhandler udseendet. De fleste mennesker går op i deres tøj, at håret sidder pænt og om de dufter godt, fordi det er en stor del, af den vi er. Det kan både medvirke til et bedre selvværd samt give andre et godt indtryk. Men det er ikke kun tøj, hår og duft, der har betydning - smilet, og dermed også tænderne, kan ligeledes have en stor betydning.

Overvejer du en tandretning?

Overvejer en tandretning? Det kan være, at du føler dig begrænset, og at du ikke har lyst til at smile generelt, eller til folk du ikke kender. Det kan være, at du er ked af, hvordan dine tænder ser ud? Men det er der ingen grund til, for med en tandretning kan du få de pæne og lige tænder, som du drømmer om. Der kan være flere årsager til, at du overvejer en tandretning. Det kan være af kosmetiske årsager, men det kan også være af funktionelle grunde. Hos Aarhus Tandcenter tilbydes der flere forskellige former for tandretning, så du kan finde den fremgangsmåde, som passer bedst til dig. Her kan du læse mere om de tre forskellige metoder.

Invisalign

Invisalign er en meget diskret form for bøjle bestående af en plastskinne, som skal bruges i alle døgnets timer med undtagelse af to. Den skal typisk skiftes hver 7-14 dag, så den følger udviklingen i tandretningen. Dine tænder scannes, og der vil blive lavet en model af dine tænder, så du inden start kan se det forventede resultat, behandlingen kan medføre. Behandlingens varighed kan variere og vil typisk tage alt fra 3 måneder til 2 år.

Clear correct

Clear correct er en nyere form for bøjle. Det er en behandling, som fungerer på samme måde som Invisalign, men det er egnet til mindre komplicerede tandreguleringer.

Inman Aligner

Inman Aligner er en bøjle, som består af to buer med fjedre. De har til formål at presse tænderne derhen, hvor de skal være. Bøjlen anvendes i 17 af døgnets 24 timer. Behandlingen tager typisk 9-12 uger.

Efterfølgende kan det være nødvendigt at rette på formen af tænderne, så de passer til den nye position. Dette kan gøres med plast eller porcelæn. Ligeledes vil du skulle anvende en form for metalskinne eller holdebøjle, som sikrer at tænderne bliver, hvor de skal være.

Inden behandlingens begyndelse vil du selvfølgelig have en grundig snak med tandlægen hos Aarhus Tandcenter, som kan vejlede dig i at tage de rigtige valg for dig, som både passer til dine behov og til dit udgangspunkt.

Dette indhold er sponsoreret