Så sundt er det at eje hund nyhed

Flere forskellige forskningsprojekter og studier har gennem årene bevist, at der er mange sundhedsmæssige fordele ved at eje en hund.

En hund i hjemmet styrker familiens immunforsvar. Flere hunde forstærker familiens helbred endnu mere. Forskningsforsøg tyder på, at hunde ligefrem har en direkte indvirkning på dit barns helbred.

Bakterier fra hunde giver småbørn en stærkere immunforsvar

Flere forskere indikerer at er der direkte sundhedsmæssige fordele ved at have en hund i husstanden, når du er gravid eller har spædbørn. Bakterier tidligt i livet, fx fra hundepels eller hundepoter, kan give barnet en tidlig immunitet mod visse bakterier. Vi har brug for den slags daglige påvirkninger, for at udvikle vores immunforsvar og modstå sygdomme, heriblandt børneeksem.

I Danmark lider ca. hvert femte barn af børneeksem. Denne børnesygdom giver barnet tør og kløende udslet på huden, og er en af de mest udbredte børnesygdomme i verden.

Et nyt dansk studie fra forskningscentret COPSAC – Copenhagen Studies on Asthma in Childhood, giver os endnu en grund til at holde ekstra meget af menneskets bedste ven. Studiet viser nemlig at hunde i hjemmet nedsætter risikoen for at udvikle børneeksem – og jo flere hunde jo lavere risiko.

Derudover viser en undersøgelse foretaget af forskere ved University of Alberta i Canada, at spædbørn fra de hjem med hunde, var født med de to nyttige mavebakterier Ruminococcus og Oscillospira, hvilket er blevet bevist at kunne nedsætte risikoen for madallergier og overvægt hos børn. Undersøgelsen afslørede yderligere at overførslen af gruppe B Steptoccocus, fra mor til baby under vaginalfødsel, var betydeligt lavere ved spædbørn fra familier med hunde.

Hunde stikker næsen hen, hvor vi mennesker ikke gør. Det spreder en masse bakterier, som rent faktisk er gode for os. Derfor kan du roligt lade dine børn rode rundt med hunden på gulvet derhjemme. Forskerne bag studierne anbefaler alle at man ikke skal være bakterieforskrækket i hverdagen.

Psykiske og fysiske sundhedsmæssige fordele

Det har en overbevisende positiv indflydelse, både psykisk og fysisk, at have en hund. Hunde skal luftes hver dag, og dette giver selvfølgelig en vis daglig motion.

Et svensk studie fra Uppsala University har vist, at hundeejere har 23 procent mindre risiko for at dø af en hjertesygdom, og 20 procent minder risiko for at dø generelt, sammenlignet med personer uden hund. Studiet afslører også, at hundeejere faktisk har 54 procent højere sandsynlighed for at få den dagligt anbefalede motion, end personer uden hund.

Der er også flere forskellige psykiske fordele ved at eje en hund, da man som hundeejer ofte vil falde i snak med folk i nærmiljøet, når man går tur med hunden. Dette er altså med til at mindske risikoen for social isolation og depression, og derved forebygge at man udvikler mentale sygdomme. At være hundeejer kan derfor være en væsentlig faktor for et godt og sundt liv og mentalt velvære.

Produceret i samarbejde med Olivers der sælger økologisk hundefoder.