Sådan kommer du over tandlægeskræk nyhed

De fleste mennesker glæder sig ikke til en tur i tandlægestolen, men en stor gruppe danskere frygter det ligefrem. De lider nemlig at tandlægeskræk eller odontofobi, som er den latinske betegnelse. Tandlægeskræk, der er ubehandlet, fører til at man ikke passer sine tænder ordentligt. Hvis man springer besøget hos tandlægen over, så kan det både blive dyrt og ærgerligt i fremtiden. Hvis du er en af de mange danskere, der er bange for tandlæger, så er der mange gode grunde til, at du skal komme over din angst. Regelmæssige tandlægebesøg sikrer dig god mundhygiejne og forebygger store problemer. Derfor har vi samlet de bedste råd til at komme sig over sin tandlægeangst.

Tandlæge med viden om tandlægeskræk

Fordi fobi for tandlæger er et udbredt og relativt almindeligt problem i Danmark, så er der mange tandlæger, der er gode til tandlægeskræk. En tandlæge, der kender til fobien, vil være mere tålmodig og kunne hjælpe dig igennem din angst. Der er i tandlægens interesse, at du får en så god og afslappet oplevelse som muligt.

Hos Godt smil tandlægerne i fx odense, aarhus, aalborg og 24 andre byer i DK er der tandlæger, der har speciale i tandlægeskræk. En god tandlæge, der kender til din situation, er det første skridt mod at komme af med din angst for tandlæger.

Hvad er tandlægeskræk?

Mange har problemer med at skulle til tandlægen, faktisk er det estimeret at lige under halvdelen af danskerne lider af tandlægeskræk i større i mindre grad. Mange kan berette om smerte, overraskelser eller andre ubehagelige ting, der har sat sig i dem som traumer. Andre bryder sig bare ikke om at have fingre og instrumenter i munden.

Fobi for tandlæger kan udmønte sig i fysisk angst og ubehag, hvis det er meget ubehageligt, men kan også blot give sig udtryk i modvilje og trods mod at sætte sig i tandlægestolen. Der er ingen grund til at skamme sig over sin frygt, det er helt almindeligt. Den tanke kan hjælpe dig noget ad vejen mod et liv uden tandlægeangst. Tandlægen synes ikke, at det er åndsvagt, at du er utryg. Det er helt almindeligt, og de møder mange kunder som dig.

Det bliver kun værre

At undgå at konfrontere din angst for tandlæger gør kun dine problemer værre. Du kan ikke undgå tandlægen for evigt. Hvis der først er gået mange år, siden du har været hos tandlægen, så bliver det svære at komme afsted. Mange begynder nemlig at skamme sig over deres dårlige tænder og deres misvedligehold af sig selv. Den skam lagt sammen med frygten for tandlæger gør det næsten umuligt at komme afsted.

Du skal sige til dig selv, at det ikke hjælper noget at vente. Det bliver det kun værre af.

Snak med andre

Fortæl nogen, du holder af, at du er bange for at gå til tandlægen. Få dem til at hjælpe dig med at bestille tid, og holde dig oppe på, at du også kommer afsted. Hvis du tager afsted med nogle andre, så er det nemmere. Brug dit netværk som støtte.

Dette indhold er sponsoreret