Sådan opnår du en bedre søvnrytme nyhed

Dette er sponsoreret indhold

Oplever du problemer med din nattesøvn og derfor også med din energi i dagligdagen? Det kan være du sover dårligt eller generelt har problemer med at falde i søvn, og derfor sjældent vågner op veludhvilet. Det kan endda være du fuldstændig har glemt hvordan en god nats søvn føles og følelsen af at være veludhvilet ligger langt væk fra din erindring. Søvn er en af de vigtigste ting, når det kommer til velvære og en velfungerende dagligdag. Vi har som mennesker brug for energi til den hverdag vi lever, hvor der skal være energi til job, uddannelse, familie og venner. Men får man ikke nok timer på øjet om natten, så kan det pludselig være svært at jonglere alle disse ting. Kan du nikke genkendende til noget at det overstående så læs endelig med videre og få et par tips til hvordan du opnår en bedre søvnrytme.

Valg af topmadras (varme)

Noget der er vildt vigtigt når det kommer til en god nats søvn er en topmadras. Har du ikke sådan en vil det være en god ide at få fremskaffet en. Der er mange fordele ved en topmadras, både for dig men også for din seng. Først og fremmest vil den beskytte din seng samtidig med at beskytte din ryg. Derudover findes der forskellige slags topmadrasser alt efter hvordan du sover om natten. En helt almindelig memory foam madras vil forme sig efter din ryg og er derfor god til dig som har rygproblemer. En latex topmadras vil, derimod, gavne dig som har det ekstra varmt om natten da den ikke samler lige så meget på varmen.

Ud med telefonen og ind med afspænding

Noget der virkelig forstyrrer vores søvn er lyset fra vores telefon. Så ligger du med din telefon inden du skal til at sove, kan dette være en af årsagerne til at du ikke får lige så mange timer på øjet som andre. Så et godt råd er at undgå telefontid i sengen. I stedet for kunne du overveje en omgang afspænding inden du skal sove. Her nyder mange gavn af vejrtrækningsøvelser eller afslappende musik lige inden sengetid.

Varm kroppen op og værelset ned

Endnu en måde at gavne dig og din søvnrytme er frisk luft og et varmt bad. Åben et vindue lige inden sengetid og snup et varmt bad imens. Vi sover bedre når indeklimaet er i top og et varmt bad vil derudover gavne dine muskler ved at lade dem slappe mere af.