Slip for stress med en ægtepagt nyhed

Denne artikel indeholder annoncørbetalt indhold

Leder dig og din kone eller mand efter en hurtig ægtepagts løsning? Måske har dig og din ægtefælle snakket om det, og vil nu bare se, hvad det koster og få lavet? Det er godt med lidt interesse for juridiske anliggender og i tilfælde af, at der skulle ske noget uventet, så er den meget smart for alle parter at have ved hånden. Den gør det ret meget nemmere for alle familiens medlemmer, så ingen skal gå hen blive påvirket af dette på en negativ måde ift. mental sundhed. Læs med her og gør en mulig fremtid mindre kompliceret.

Hvad er en ægtepagt?

En ægtepagt er en juridisk aftale mellem to ægtefæller, der beskriver nogle af de ting, som indgår i en skilsmisse fx hvad skal der ske med formuen og ejendelene. Det er muligt at lave en ægtepagt med særeje, så de forskellige dele er delt op. Modsat dette har du formuefællesskab, som de fleste ægtefæller indgår i. Ægtepagten bliver en faktor ved separation, skilsmisse og død.

Hvorfor er det en god ide at få lavet en ægtepagt?

Det er desværre en faktor, at næsten halvdelen af Danmark ægteskaber skilles igen på et tidspunkt. Og når dette sker, så har man delt ikke kun sit liv, men muligvis også bragt andre liv til verden. Det er utrolig klogt, at når man står i situation, som er svær for alle familiens medlemmer, at man har noget at gå ud fra, som allerede er bestemt. Det kræver nemlig i forvejen rigtig meget energi fra alle familiens medlemmer at omstille sig og finde sig selv i det familien nu kommer til at være. Det er altså tit med alle involverede personer i tankerne, at man får lavet en sådan ægtepagt, fordi det kan gå ud familiens mentale sundhed, og den gode energi, som man muligvis gerne vil have skal være og fungere, når man er sammen. Det er bare ikke sjovt, at en negativ situation som denne skal blive endnu mere fatal for dig og dine. Man forbereder altså på det værste, og derudover også noget værre, hvilket jo er en god ting.

Hvor kan du få lavet en ægtepagt?

Det giver sig selv, at et af de mest indlysende steder at få lavet en ægtepagt er hos din advokat eller en advokat specialiseret indenfor netop dette emne. Mange er dog ikke klar over, at med digitaliseringen kan ægtepagter hurtigt laves online og til meget billigere penge end hos advokaten. Det er fordele og ulemper ved begge, men hvis du er et ægtepar, som ikke har lyst til at bruge det hvide ud af øjnene på en sådan pagt, så ligger internettet altså åbent for dig. Og det er slet ikke så svært.

Dokument 24 er en af de mange steder, som laver juridiske dokumenter på internettet til mange forskellige formål. Det kunne være, at dette også var et godt tidspunkt at tænke på noget andet juridisk. Her slår du to fluer med et smæk. Det er nemmere og billigere end at gå til advokaten og på Dokument 24 kan du læse mere specifikke detaljer om ægtepagter og helt generelt juridiske dokumenter såsom testamente, arveforskud eller gavebrev. Du kan også bare bruge udbyderne fra de juridiske hjemmesider på internettet til at danne dig et billede. Intet er fastlagt før du skriver under, så vær ikke bange, men gør dig lidt klogere på, hvad det hele går ud på.