Spis dig slankere - sådan smider du de overflødige kilo nyhed

Dette indeholder annoncørbetalt indhold

Har du taget et par ekstra kilo på under coronakrisen, og leder du desperat efter måder, hvorpå du kan smide dem igen. Du er ikke alene - rigtig mange danskere oplever nemlig, at have øget deres vægt under nedlukningen af Danmark, hvor fitnesscentre (både indendørs og udendørs) har været lukket grundet smittefare. Du behøver dog ikke være ked af det, for selvom det er irriterende ikke at kunne besøge sit fitnesscenter, er der mange andre måder at smide kiloene igen. Varier din kost, opbyg dine muskler med proteinpulver, undgå søde sager og dyrk bare en lille smule motion i løbet af dagen. Alt sammen gør en kæmpe forskel, hvis du gerne vil af med din corona-mave. I denne artikel kigger vi på, hvordan du kan arbejde dig henimod din vægt før Danmark blev lukket ned. Vi kigger på, hvorfor det kan være vigtigt at tælle kalorier, men også hvordan det ikke skal styre dig liv fuldstændig. For der er nemlig også forskel på de kalorier du indtager, og hvordan du ellers behandler i din krop i løbet af dagen. Der er f.eks. forskel på, om du spiser uprocesserede råvarer eller hælder for meget raffineret sukker ned i din krop. Læs med og bliv klogere på, hvordan du kan komme af med de ekstra kilo gennem din kost.

Tæl dine kalorier, men lad ikke data styre din kost

Det er vigtigt, at du har styr på dit kalorieforbrug i løbet af en dag. Det er vigtigt, at du spiser en næringsrig, sund og varierende kost ved alle dagens måltider. Derudover er det en god idé, hvis du deler dine kalorier ud over hele dagen - gerne små fem-seks måltider, der er rige på proteiner og kulhydrater. Hold styr på din kost og lad ikke din kalorietæller stikke af, ved et bestemt måltid. På den anden side skal du heller ikke holde fuldstændig facistisk styr på din kost, så du mister motivationen til at spise sund. Det handler om at finde en balance imellem at variere din kost og have det godt med det.

Vigtigheden af at spise rigtig og dyrke motion

Løb en tur, find et træningsprogram på Youtube eller gå en længere rute. Alt motion tæller i forhold til at forbrænde kalorier, og det er vigtigt, at du holder dig i gang. Det anbefales, at du motionere 30 minutter om dagen fra myndighedernes side, men gerne længere end dette, hvis det er muligt. En sund og varieret kost sammen med rigeligt motion, vil ultimative give dig mere overskud i hverdagen, og hjælpe dig med at smide de overflødige kilo.