Stevia vidunderet: Planten som er et super sukker alternativ indeholder hverken kalorier eller kulhydrater. nyhed

Sukker erstatningen kommer fra en plante som har været brugt som sødemiddel gennem århundrede i Paraguay og Brasilien.

Planten er et alternativ til sukker der hverken indeholder kalorier eller kulhydrater.

Det kan være vanskelligt at følge med i alle de dårlige nyheder omkring forbruget af sukker og rygnings skadelige virkninger.

Det er blevet vor generations tidsindstillede bombe på sundhedsområdet som efterlader sig et bredt spor af diabetes - sukkersyge – og overvægt. Sidste uge bidrog World Health Organisation (WHO) til debatten med en advarsel om at sukker ikke må udgøre mere end maksimum 5% af vort daglige kalorieindtag – halvdelen af hvad der tidligere er anvist.

Producenter tilsætter selv den sundeste Müsli store mængder sukker, men hjælp er ved hånden for den søde tand.

Fra deres arsenal af substitutter rapporterer fødevareforskere at løsningen findes i den naturlige substans kaldet Stevia som hverken indeholder kalorier eller kulhydrater og heller ikke forhøjer niveauet af blodsukker.

Stevia kommer fra en plante som har været anvendt som sødemiddel i århundrede i Brasilien og Paraguay og som har været solgt i Japan i cirka 40 år, men alligevel har de vestlige lande været langsomme i erkendelsen af substansens fordele. – Stevia baserede produkter har kun været accepteret som tilsætningsmiddel i fødevarer i USA siden 2008 og i EU siden 2011.

En nylig rapport fra Leatherhead Food Research forudser omsætningen af sådanne produkter – som kun er produceret af fødevaregiganten Cargill – vil storme fra USD 110 mill. i 2013 til USD 275 mill. i 2017.

Et minus er at forbrugerne finder produktet lidt bittert med en eftersmag af lakrids på trods af det er 250/300 gange sødere end sukker.

Men firmaerne er ved at løse dette problem ved at blande op med – sukker.
Tropicana har fornyligt lanceret en drik med 50/50 stevia og sukker som halverer indholdet af kalorier og Coca Cola er tæt på en tilsvarende lancering over hele verden og sælger allerede en version af Sprite som indeholder stevia.

Læs mere om stevia og hvordan man dyrker stevia hjemme her:Stevia indeholder hverken kalorier eller kulhydrater og forøger ikke blodsukkeret.

Kilde: The Independent, UK.