Hvordan fungerer tandlægevagten? nyhed

Tandlægevagten er en vagtordning, hvor man kan ringe og få akut hjælp til sine tænder. Det er eksempelvis muligt at få akut tandlægehjælp i Randers, hvis man bor i det område, ved tandlægevagten Randers. Tandlægevagten er til, så man netop kan få hjælp til problemer med tænderne, der pludselig opstår i weekenden eller på helligdage.

Hvordan finder man en tandlægevagt?

Når man skal finde en tandlægevagt, er det vigtigste at starte med at finde ud af, hvilken tandlæge man gerne vil benytte sig af. Det kan være en god idé at kontakte sin egen tandlæge og spørge, om de tilbyder vagttjenester. Ellers kan man også gå ind på den offentlige hjemmeside 'Tandlæger i Danmark', hvor man kan søge efter en tandlæge i sin nærområde. Det kunne eksempelvis være TandlægeCentret Randers. Når man har fundet en tandlæge, som tilbyder vagttjenester, er det bare at ringe og bestille en tid. Det er altid en god idé at have et par alternativer klar, hvis ikke ens foretrukne tandlæge er ledig den dag, man skal bruge dem.

Hvem kan benytte sig af tandlægevagten?

Tandlægevagten er til for alle, der har brug for akut tandlægehjælp. Det kan være alt lige fra en rodbehandling, til et plomberet hul, eller noget helt tredje. Derfor kan man benytte sig af tandlægevagten, uanset om man er privatperson eller virksomhed. Dog skal man være opmærksom på, at der er visse krav, som skal opfyldes for at kunne benytte sig af vagten. Man skal blandt andet have et gyldigt sundhedskort og være bosat i Danmark. Yderligere kan man benytte sig af tandlægevagten, hvis ens tandlæge ikke selv er i stand til at hjælpe én.

Kan man ringe til tandlægevagten uden for normal åbningstid?

Hele grundlaget for tandlægevagten er, at man kan få behandlet akutte tandproblemer, såsom en flækket tand eller en løs krone. Derfor kan man sagtens ringe til tandlægevagten uden for normal åbningstid. Åbningstiderne for tandlægevagten varierer mellem kommuner, og i eksempelvis Aarhus er der åbent fredage fra 18 til 21 og lørdage, søndage og helligdage fra 10 til 13.

Ellers fungerer tandlægenvagten som en ganske almindelig tandlæge inden for regulære åbningstider.


Dette indhold er sponsoreret