Vitaminkonference giver ny viden nyhed

Vitaminer har ikke kun betydning for at undgå mangelsygdomme. De har også indflydelse på vores generelle sundhed. Det viser den seneste vitaminforskning, som blev præsenteret på den første internationale vitaminkonference, som DTU Fødevareinstituttet var hovedarrangør af.

Vitaminer har betydning for den generelle sundhed

Den nyeste forskning afslører, at vitaminer måske har en langt større betydning for vores generelle sundhed, end vi hidtil har antaget. Det stod klart, da en række af verdens førende vitaminforskere var samlet i København til den første internationale vitaminkonference.

Vitaminer påvirker flere af kroppens funktioner

På vitaminkonferencen kom det bla. frem, at K-vitamin ser ud til at have indflydelse på risikoen for forkalkning. To danske forskningsresultater blev også præsenteret på konferencen, nemlig forsøg, som viser, at C-vitamin muligvis har indflydelse på hjernensudvikling hos nyfødte og at D-vitamin har indflydelse på kroppens immunforsvar

- Fokus i vitaminforskningen er ved at skifte fra de livstruende mangelsygdomme over til, at vitaminerne også har indvirkning på mange af kroppens funktioner, fortæller seniorforsker Jette Jakobsen fra DTU Fødevareinstituttet, som var primus motor for konferencen, og fortsætter

- Vi skal øjensynlig til at se på vitaminer som sundhedsfremmende komponenter, og billedet er langt mere nuanceret, end vi hidtil har troet, uddyber hun.

Det er planen at holde den anden internationale vitaminkonference om to år - igen med København som værtsby.

Læs hele artiklen her