10.000 skridt om dagen - så er du godt på vej... artikel

For voksne lyder anbefalingen på mindst 10.000 skridt, mens det for børn lyder på mindst 12.000 skridt. Det er hvad der skal til for at opnå den nødvendige bevægelse hver dag. Brug en skridttæller og oplev alle sidegevinsterne i form af større sundhed, forebyggelse f.eks. bedre blodtryk og vægttab.


Voksne bør tage 10.000 skridt
om dagen, børn 12.000 skridtMindst 10.000 skridt til de voksne og 12.000 skridt til børnene - det skal der til for at opnå den nødvendige bevægelse hver dag. Brug en skridttæller og oplev alle sidegevinsterne i form af større sundhed, forebyggelse feks bedre blodtryk, vægttab, forbedret insulinfølsomhed og i det hele taget en generelt øget velvære

10.000 skridt bør være din basale bevægelse hver dag

Voksne anbefales at tage minimum 10.000 skridt om dagen, for at holde sig fysisk sunde og raske. Børn skal tage minimum 12.000 skridt om dagen. Disse angivelser skal forstås som den basale bevægelse dagen igennem. Skal et vægttab opnås, skal der mere til. Du vil støde på forskellige informationer omkring, hvor mange skridt der anbefales helt præcist til voksne og børn. Grunden til dette er, at der endnu ikke er nogen massiv forskning på området, som kan entydigt fortæller, hvad som er korrekt. Men der er ingen tvivl om, at tallene er et minimum, som alle kan følge.

Tæl dine skridt med en skridttæller

Har du brug for ekstra fokus på, hvor meget du egentlig rører dig, kan en skridttæller, også kaldet et pedometer, hjælpe dig - og måske endda sætte skub i motionen. Hverdagsaktiviteterne har stor betydning for sundheden, derfor kan du lige så godt regne dine skridt med. Al bevægelse dagen igennem kan du tælle med. Skridttælleren er et simpelt hjælpemiddel til dig, så du kan holde styr på motionen, fordi den registrerer den daglige aktivitet.

Voksne med stillesiddende arbejde og skolebørn har en udfordring

Ved at tælle dine skridt, finder du hurtigt ud af, om du bevæger dig nok dagen igennem. Du bliver overrasket over, hvor mange skridt de forskellige dagligdags aktiviteter hver især står for. Er du én af de mange, som dagligt sidder ved computeren, bliver du sikkert chokeret over, hvor lidt du egentligt bevæger dig.
Børnene har lettere ved at nå de 12.000 daglige skridt, hvis omgivelserne motiverer til bevægelse, selvom stadig flere og flere børn er langt fra at nå anbefalingerne. For børnenes vedkommende er den store udfordring, når de starter i skolen og pludseligt sidder stille mange timer om dagen.

Brug af skridttæller har en positiv effekt på sundheden

Forskningsstudier viser bl.a., at personer som har fået udleveret en skridttæller ændrer adfærd i forhold til, hvor meget de bevæger sig hver dag. Det ser ud til, at det at blive bevidst om, hvor meget man går, har en positiv effekt på, at man går mere. Disse personer forbedrer hermed blodtrykket og går ned i vægt samt andre positive effekter af mere bevægelse. Et studie med overvægtige sukkersyge patienter viste stort vægttab og forbedret insulinfølsomhed i forbindelse med anvendelsen af en skridttæller. Alt i alt er der yderst positiv effekt af skridttællerens anvendelse i hverdagens forsøg på at få nok fysisk aktivitet.

Tæl dine skridt og bliv motiveret til at gå mere

Det ser også ud til, at en skridttæller spiller en stor rolle i forhold til motivationen. Der er ingen tvivl om, at det at kunne måle aktivitetsniveauet sort på hvidt med et tal, er en motiverende faktor i sig selv. For nogle går der sport i at nå flere og flere skridt hver dag. Det kan sammenlignes med de populære kampagner, hvor man cykler til arbejde og laver konkurrencer afdelingerne imellem.

Nye vaner

Du vil opdage, at der ikke skal ret meget til for at ændre de daglige rutiner, så du kan hente ekstra skridt, mere bevægelse, og dermed holde dit samlede aktivitetsniveau tilstrækkeligt højt til at opnå forbedring. Blot ved et par små ændringer, kan der hurtigt snige sig mere bevægelse ind i din hverdag.
Få ideer til motion i artiklen Sådan bevæger du dig mere i hverdagen

Relaterede artikler

artikel

Knogleskørhed - forebyggelse og sundhedsfremme

I mange tilfælde opstår de første knogleskørhedsbrud fra 60-års alderen. De...

Redaktionen 18/01/2009
artikel

Knogleskørhed hos mænd - Forebyggelse og behandling

De fleste opfatter knogleskørhed som en sygdom, der primært rammer kvinder ...

Redaktionen 12/06/2006
artikel

Knogleskørhed og hormonbehandling

Der er flere faktorer forbundet med øget risiko for knogleskørhed, hvor den...

Redaktionen 23/05/2006
artikel

Nyttig viden om knogleskørhed

Læs mere om nyttig viden om knogleskørhed, som bl.a. bløde knogler, knogleb...

Redaktionen 18/01/2009
artikel

Knoglebrud (Frakturer)

Et knoglebrud (en fraktur) er en tilstand, hvor knoglen udsættes for større...

Redaktionen 19/10/2006
artikel

Slut med gamle svæklinge

Slut med gamle svæklinge. Mangel på et vigtigt antioxiderende enzym ser ud ...

Redaktionen 11/09/2006
artikel

Generelt om knogleskørhed

Man taler om knogleskørhed (osteoporose) når der er forsvundet så meget af ...

Redaktionen 18/01/2009
artikel

Spinalstenose - ældre skal ikke blot affinde sig med rygproblemer og gangbesvær

Spinalstenose hos ældre. Ældre skal ikke blot affinde sig med rygproblemer ...

Redaktionen 02/02/2006
artikel

Aldersforandringer i huden

Huden forandres tydeligt med alderen, men hvad er årsagen og kan man gøre n...

Redaktionen 14/05/2004