Allergifremkaldende stoffer Artikel

Allergifremkaldende stoffer er især støv, dyrehår og pollen. Få mere viden om stoffer, der kan give allergi. Læs hvilke stoffer der er allergifremkaldende. Pollen, pelsdyr og husstøvmider kan give allergi.

Pollen

Pollen fra forskellige planter er en almindelig årsag til høfeber, især om foråret og sommeren. Blandt de mest almindelige er pollen fra birk og græs.

Pelsdyr


Allergier over for pelsdyr skyldes små hudpartikler, som afstødes fra dyrenes hud og følger med hår, som falder af pelsen.

Husstøvmider


Husstøvmiden er et lille dyr, som lever på de hudpartikler, der afsondres fra menneskets krop. Er man allergiker, kan man klare sig med at holde sit hjem så støvfrit som muligt. Fugtige dyner og manglende udluftning får antallet af husstøvmider til at vokse.

Fjer


Ved fjerallergi kan man erstatte dunpuder og -dyner med sengetøj, der er stoppet med andre materialer.

Parfume

Det menes også, at parfume i alt fra creme, vaskepulver, make-up, duftelys etc. kan fremkalde allergi. Undgå især parfumerede produkter, hvis du er gravid, da dit barn ellers er i risiko for at udvikle allergi.

Medicin


En del mennesker lider af allergi overfor især penicillin. Kendte bivirkninger ved medicin fremgår af indlægssedlen i emballagen. Kontakt din læge, hvis du tror, du er allergisk overfor noget af din medicin.