Ansigtsløftningsteknik (A.L.T.) tema

A.L.T. er en nænsom massage af ansigt, hals og nakke, hvor bindevæv og muskler bliver dybdemasseret. Ved at stimulere blodcirkulation, afspænde muskler og bindevæv, udglattes rynker og ansigtets symmetri genoprettes.

Formålet med A.L.T. er at løfte ansigtet, at skabe større symmetri, bedre mimik og dermed gøre ansigtet mere elastisk og imødekommende. Oplevelser som sorg, stress, angst, irritation, vrede etc. kan efterlade spor og ses i ansigtets mimik og respons.

Teorien bag A.L.T. går ud på, at ansigtet afspejler alt det, som krop og sind udsættes for i løbet af livet. Oplevelserne kan sætte sig som spændinger i ansigtsmuskulaturen. Disse spændinger kan medvirke til at ændre den enkeltes følelser.

Hvordan foregår en A.L.T. behandling?

En komplet A.L.T. behandling strækker sig typisk over 6 behandlinger.

Behandling består af nænsom massage både udvendigt og indvendigt, hvor hud, bindevæv og muskler i ansigt, hovedbund, hals, nakke og det øverste af skuldrene bearbejdes, så spændinger fjernes og de slappe områder bliver gjort mere spændstige.

Alle mennesker spænder nogle muskler mere på den ene side og andre muskler på den anden side. Jo mere spænding, der er i musklerne i ansigtet som helhed, des mere asymmetrisk vil man se ud. Ved at formindske spændingsniveauet i alle ansigtsmusklerne, kommer de to sider til at ligne hinanden mere.

A.L.T. ansigtsmassagen gør huden mere elastisk, musklerne mere spændstige og ansigtsudtrykket mere imødekommende.

Hvad kan behandles med A.L.T.?

A.L.T. handler om skønhed og velvære, men kan også medvirke til følgende:

  • bedre bidfunktion
  • lindring af kæbespændinger
  • lindring af migræne og hovedpine
  • bedre respons fra andre ved kommunikation
  • større velvære
  • behandling/forebyggelse af stress

Asymmetrisk overspænding af nogle muskler og underspænding af andre er en af de væsentligste årsager til at man bider skævt, har overbid/underbid, skærer tænder og har andre bidfunktionsbesværligheder.

Der er mange former for hovedpine. Ved at identificere de områder, hvor smerten ligger, kan terapeuten finde frem til de muskler i ansigtet eller nakken, som er overspændte. Ved at løsne spændingen i disse muskler kan man lindre de fleste tilfælde af migræne og hovedpine.

A.L.T. giver en sundere hud

Menneskets hud er opbygget af tre lag.

Det yderste lag (hornlaget) er opbygget af hudceller. Cellerne længst inde i dette lag er levende. Disse celler deler sig hurtigt, og de nyskabte celler bevæger sig op mod overfladen. Disse hudceller dør på vejen op for til sidst at blive vasket af eller skalle af.

Både det midterste lag (læderhuden) og det nederste (underhuden) af hudens tre lag består af bindevæv. De er opbyggede af forskellige typer levende celler, collagen og elastiske fibre og en geléagtig substans.

I det midterste lag er der mange små blodkar, som fører næring til hudcellerne i det yderste lag. Spændinger i det midterste lag kan klemme disse små blodkar og forhindre næring i, at nå op til de levende hudceller i det yderste lag. Cellerne bliver udtørrede, og huden kommer til at se mat og livløs ud.

A.L.T. har en vedvarende effekt. Der bruges en speciel teknik, som påvirker det midterste lag af huden. Dette lag har mange nerveender, som reagerer på et ganske let tryk. Ved et nøjagtigt tryk kan man stimulere nerverne i det midterste lag til en afspænding i bindevævet.

På denne måde giver A.L.T. en øget blodtilførsel til hudcellerne, hvorved ansigtet får en naturlig farve, og huden føles blød og elastisk.

Artikler

artikel

Interstitielle lungesygdomme

Interstitielle lungesygdomme kommer af betændelseslignende tilstande i lung...

Redaktionen 07/11/2007
kategori

Børns hudproblemer

En velplejet hud er et vigtigt forsvar mod varme, kulde og ikke mindst sygd...

Redaktionen 14/03/2013
artikel

Gastrisk bypass

De første kirurgiske indgreb mod fedme blev foretaget i 1950'erne, men side...

Redaktionen 21/03/2006
artikel

Kost, adfærd og indlæring

Barnet kost har stor betydning for dets adfærd og indlæring. Læs om kostens...

Redaktionen 25/01/2009
artikel

Behandling af piskesmældslæsioner i tværfagligt regi

Center for Rygkirurgi A/S, januar 2006. Erfaringsgrundlag fra RygTeam ApS 1...

Redaktionen 21/02/2006
artikel

Hvordan vælger du den rigtige madras ?

Hvordan vælger du den rigtige madras. Først og fremmest skal din madras vær...

Redaktionen 14/10/2003
artikel

Inkontinens hos kvinder

Der er altså ingen grund til at fortvivle, hvis man er en af de 400.000 per...

Redaktionen 18/07/2008
artikel

Vuggedød

Vuggedød er en pludselig, uventet spædbarnsdød hos børn i alderen 0-12 måne...

Redaktionen 14/10/2003
artikel

Inkontinens- styrk bækkenbunden

Hvis du lider af urininkontinens og specielt af stressinkontinens er det vi...

Redaktionen 30/01/2012