Ansigtsløftningsteknik (A.L.T.) kategori

A.L.T. er en nænsom massage af ansigt, hals og nakke, hvor bindevæv og muskler bliver dybdemasseret. Ved at stimulere blodcirkulation, afspænde muskler og bindevæv, udglattes rynker og ansigtets symmetri genoprettes.

Formålet med A.L.T. er at løfte ansigtet, at skabe større symmetri, bedre mimik og dermed gøre ansigtet mere elastisk og imødekommende. Oplevelser som sorg, stress, angst, irritation, vrede etc. kan efterlade spor og ses i ansigtets mimik og respons.

Teorien bag A.L.T. går ud på, at ansigtet afspejler alt det, som krop og sind udsættes for i løbet af livet. Oplevelserne kan sætte sig som spændinger i ansigtsmuskulaturen. Disse spændinger kan medvirke til at ændre den enkeltes følelser.

Hvordan foregår en A.L.T. behandling?

En komplet A.L.T. behandling strækker sig typisk over 6 behandlinger.

Behandling består af nænsom massage både udvendigt og indvendigt, hvor hud, bindevæv og muskler i ansigt, hovedbund, hals, nakke og det øverste af skuldrene bearbejdes, så spændinger fjernes og de slappe områder bliver gjort mere spændstige.

Alle mennesker spænder nogle muskler mere på den ene side og andre muskler på den anden side. Jo mere spænding, der er i musklerne i ansigtet som helhed, des mere asymmetrisk vil man se ud. Ved at formindske spændingsniveauet i alle ansigtsmusklerne, kommer de to sider til at ligne hinanden mere.

A.L.T. ansigtsmassagen gør huden mere elastisk, musklerne mere spændstige og ansigtsudtrykket mere imødekommende.

Hvad kan behandles med A.L.T.?

A.L.T. handler om skønhed og velvære, men kan også medvirke til følgende:

  • bedre bidfunktion
  • lindring af kæbespændinger
  • lindring af migræne og hovedpine
  • bedre respons fra andre ved kommunikation
  • større velvære
  • behandling/forebyggelse af stress

Asymmetrisk overspænding af nogle muskler og underspænding af andre er en af de væsentligste årsager til at man bider skævt, har overbid/underbid, skærer tænder og har andre bidfunktionsbesværligheder.

Der er mange former for hovedpine. Ved at identificere de områder, hvor smerten ligger, kan terapeuten finde frem til de muskler i ansigtet eller nakken, som er overspændte. Ved at løsne spændingen i disse muskler kan man lindre de fleste tilfælde af migræne og hovedpine.

A.L.T. giver en sundere hud

Menneskets hud er opbygget af tre lag.

Det yderste lag (hornlaget) er opbygget af hudceller. Cellerne længst inde i dette lag er levende. Disse celler deler sig hurtigt, og de nyskabte celler bevæger sig op mod overfladen. Disse hudceller dør på vejen op for til sidst at blive vasket af eller skalle af.

Både det midterste lag (læderhuden) og det nederste (underhuden) af hudens tre lag består af bindevæv. De er opbyggede af forskellige typer levende celler, collagen og elastiske fibre og en geléagtig substans.

I det midterste lag er der mange små blodkar, som fører næring til hudcellerne i det yderste lag. Spændinger i det midterste lag kan klemme disse små blodkar og forhindre næring i, at nå op til de levende hudceller i det yderste lag. Cellerne bliver udtørrede, og huden kommer til at se mat og livløs ud.

A.L.T. har en vedvarende effekt. Der bruges en speciel teknik, som påvirker det midterste lag af huden. Dette lag har mange nerveender, som reagerer på et ganske let tryk. Ved et nøjagtigt tryk kan man stimulere nerverne i det midterste lag til en afspænding i bindevævet.

På denne måde giver A.L.T. en øget blodtilførsel til hudcellerne, hvorved ansigtet får en naturlig farve, og huden føles blød og elastisk.