Bade tema

Bade


Dampbad
I dampbadet bliver alle muskler opvarmede og afslappede, og hudens porer åbnes, så affaldsstoffer lettere kan komme ud. Dampbadet er typisk 40 grader varmt, og man får ofte en skrubbehandske til at massere og peele huden med. Nogle steder tilbydes der dampbad tilsat forskellige aromaer, som stimulerer sanserne og forstærker effekten af dampen.

Tyrkisk bad Hamam
Tyrkiske bade er en videreførelse af de romerske bade og virker både afstressende og fysisk rensende. Badet starter oftest med en tur i sauna, hvorefter man går man til afkøling i et bassin med tempereret vand. Herefter går turen ind til den varme afdeling, hvor man ligger på et opvarmet leje, indtil alle muskler er varmet godt igennem, og huden har åbnet sig. Så går en "bademester" i gang med at skrubbe en over hele kroppen med sæbe og en grov hamphandske. Endelig sluttes der af med en let omgang massage.

Urtespa eller aromabad
Et dejligt varmt bad tilsat urter eller olier. Badet virker enten opfriskende eller afstressende, afhængig af, hvilke urter eller olier, der er tilsat.

Denne artikel er oprettet på Sundhedsguiden d. 13.06.07

Artikler

artikel

Alkohol

Over 300.000 danskere har et så stort alkoholforbrug, at de kan betegnes so...

Redaktionen 30/09/2005
kategori

Barnet

Her finder du information om barnet nyfødt til teenager. Læs om kost, motio...

Redaktionen 17/01/2009
kategori

Almene graviditetsproblemer

Under en graviditet ændrer kroppen sig. De fysiske og hormonelle forandring...

Redaktionen 01/02/2009
kategori

Overvægt og vægttab

Mindst hver 10. dansker lider af overvægt, og både voksne og børn er ramt. ...

Redaktionen 15/10/2019