Bleer Artikel

Valget mellem stofbleer og éngangsbleer behøver ikke være et "enten - eller". Der kan skiftes mellem de to typer, afhængig af tid, økonomi, kræfter, rejser, nat og dag.


Om du skal bruge éngangsbleer eller stofbleer, er et spørgsmål om, hvad du har mest lyst til og hvilken holdning du i øvrigt har til éngangs- og flergangsmaterialer, men i høj grad også afhængig af, hvilke vaskemuligheder der er, hvor I bor.


Valget mellem stofbleer og éngangsbleer behøver ikke være et "enten - eller". Der kan skiftes mellem de to typer, afhængig af tid, økonomi, kræfter, rejser, nat og dag.


De er praktiske i brug og sidder godt på barnet.

De fleste éngangsbleer indeholder en fluffmasse, og i yderste lag er der superabsorbent, som indkapsler væden og omdanner det til en geléagtig masse. Éngangsbleen suger så godt, at nogle børn bliver generet i huden af det. Det er, som om bleen ligefrem suger al fedtstof fra barnets hud.

Éngangsbleer fylder meget i skraldespanden, især hvis der er flere blebørn i familien. Har du ikke lyst til at bruge éngangsbleer, men hellere vil bruge stofbleer, kan du kombinere det med uldbukser, gummibukser eller blesnipper.

Der findes også dejlige stofbleer, syet i samme facon som éngangsbleen.

Vask af bleer


Den brugte ble tømmes og skylles i toiletkummen, herefter lægges den i blød i en spand med låg, fyldt med koldt vand evt. tilsat ca. 1/2 dl eddike pr. 10 l. vand. For at undgå lugt fra bleerne, skal du vaske mindst hver anden dag.

Vælg vaskemiddel uden optisk hvidt, farvestoffer og parfume.

Brug af skyllemiddel ved vask af stofbleer nedsætter deres sugeevne, desuden kan barnet let få en rød numse p.g.a. parfumeringen. Barnet tåler bedre en ubehandlet ble.