Dagbog - Endermologie behandling Artikel

Har du tænkt over, hvordan en endermologie behandling foregår? En bruger fortæller om hendes oplevelser, da hun fik behandling første gang.


Sammen med min kollega tager vi ud til Evelyn i Vanløse.
Vi har nemlig en aftale med hende, om at prøve en endermologie behandling.

Nu har jeg rundt omkring hørt en masse fantastisk om denne her maskine. Lidt for fantastisk syntes jeg. I min verden lyder dette her lidt hokus pokus. Men jeg er også typen der er åben for at afprøve og ikke mindst lytte. Så derfor har vi aftalt at vi skal ud til en prøvebehandling.

Behandlingen foregår ved, at man ifører sig en trikotlignende heldragt, der er lavet i et materiale der minder om kraftige nylon strømper. Dragten skal man have på, for at undgå at maskinen niver i huden. Det tager omkring 35 - 40 minutter pr. behandling

Min kollega får den første tur. Evelyn forklarer og fortæller medens hun "ruller" min kollega. De kalder det at rulle, på klinikken og det griner jeg lidt af. "De ruller deres kunder". Forklaringen får jeg dog da jeg selv ligger på behandlerbriksen. Det giver helt god mening at de ruller deres klienter. Og det føles også sådan.

Først ligger "K" på ryggen. Hele nakken, skuldre og muskler får en omhyggelig omgang. Hun arbejder sig systematisk ned af på kroppen.
Sjovt nok "knitrer" maskinen. Evelyn forklarer at der ligger en masse affaldsdepoter i kroppen, og maskinen er en lille sladrehank. Når maskinen knitrer, er det fordi der ligger noget ekstra kroppen har brug for at komme af med.

Da hun har behandlet den ene halvdel af ballen og låret grundigt kalder hun på mig, så jeg kan se resultatet af behandlingen. Når jeg står nede ved fødderne og kikker op på "K´s" bagdel, kan jeg tydeligt se forskellen. Det ser faktisk ud som om hun har modelleret hendes ene balle højere op.
Jeg tror ikke mine egne øjne. Hendes ene balle sidder nu højere oppe end den anden.

Evelyn forklarer at, man med behandlingen går ned og arbejder i bindevævet og opfordrer på denne måde vævet til en øget dannelse af collagen og elastin. Collagen og elastin er ansvarlige for fasthed og fylde i vævet. Dannelse af collagen og elastin falder naturligt med alderen og bevirker dermed at vævet bliver mere slapt og rynket.

Så Endermologie er faktisk en behandling, hvor kroppen modelleres og opstrammes. Derfor kan jeg nu stå og kikke på det umiddelbare resultat. Hele kroppen masseres med maskinen, hvor der er monteret et mundstykke med to ruller. Mundstykket køres hen over kroppen, lidt lige som en støvsugers mundstykke. Mundstykket suger huden op og masserer den grundigt med rullerne.

Nu har det vakt min nysgerrighed. Efter at Evelyn har behandlet "K" færdig tager jeg hurtigt dragten på. Den er lidt svær at få på, fordi den sidder helt kropsnært. Men det lykkes.
Jeg hopper op på briksen og lægger mig på maven, med en forventningsfuld følelse.

Da hun starter, bliver jeg meget overrasket over hvor behageligt det er. Hele min krop bliver blidt masseret og berørt på en yderst behagelig måde. Jeg kan sagtens forestille mig at jeg kunne falde i søvn. Dette her er super lækkert. Jeg nyder det virkeligt.

"K" får nu også muligheden for at kikke på resultatet på mine baller. Hun kan sagtens se hvilken side Evelyn har behandlet. Det er tydeligt.

Vi går begge ud af klinikken den formiddag, med seriøse overvejelser. Jeg tror at hun har solgt os en 10 turs kort. Det skal dog bemærkes at der skal mellem 10 og 15 behandlinger til, for at nå det ønskede resultat. Men jeg har på fornemmelsen at de penge er givet godt ud for mig.