Mælk påvirker slidgigt
2.148 slidgigtpatienter deltog i undersøgelsen som blev foretaget på Brigham Women's Hospital i Boston, Massachusetts. I alt deltog 888 mænd og 1.260 kvinder, som alle fik opfølgende undersøgelser efter, 12, 24, 36 og 48 måneder. Forskerne kunne konstatere, at når indtaget af mælk steg, så faldt nedbrydningen på leddene hos kvinderne, men ikke hos mændene.
- Vores resultater tyder på, at kvinder, der ofte drikker mælk kan reducere udviklingen af slidgigt , konkluderer Dr. Bing Lu, som står bag undersøgelsen
- Men der er behov for yderligere undersøgelse af mælk indtag og forsinkelse i udviklingen af slidgigt.
Læs også: Slidgigt - smertefri uden medicin
- Vores resultater tyder på, at kvinder, der ofte drikker mælk kan reducere udviklingen af slidgigt , konkluderer Dr. Bing Lu, som står bag undersøgelsen
- Men der er behov for yderligere undersøgelse af mælk indtag og forsinkelse i udviklingen af slidgigt.
Læs også: Slidgigt - smertefri uden medicin
Største undersøgelse af slidgigt og mejeriprodukter
Slidgigt er den mest udbredt ledsygdom, som viser sig med forandring og nedbrydning af brusk og knoglevæv omkring led. Det er oftest leddene i hænder og fødder, knæ- og hofteled, samt leddene i ryghvirvlerne som rammes.
Overvægt, ledbrud og slid som følge af visse sportsgrene er kendte risikofaktorer til slidgigt i knæene. Men det er stadigt uklart hvorfor og hvordan slidgigt udvikler sig
- Mælk spiller en vigtig rolle når det kommer til knoglesundhed, forklarer Dr. Lu og fortsætter
- Vores undersøgelse er den største af sin art, som kigger på mejeriprodukters indvirkning på udvikling af slidgigt i knæet.
Forskningsresultatet er offentliggjort i tidsskrift, American College of Rheumatology (ACR) journal, Arthritis Care Research
Overvægt, ledbrud og slid som følge af visse sportsgrene er kendte risikofaktorer til slidgigt i knæene. Men det er stadigt uklart hvorfor og hvordan slidgigt udvikler sig
- Mælk spiller en vigtig rolle når det kommer til knoglesundhed, forklarer Dr. Lu og fortsætter
- Vores undersøgelse er den største af sin art, som kigger på mejeriprodukters indvirkning på udvikling af slidgigt i knæet.
Forskningsresultatet er offentliggjort i tidsskrift, American College of Rheumatology (ACR) journal, Arthritis Care Research