Egnet og uegnet til mad tema


Når maden skal opbevares hjemme, kan det være svært at vide, hvilke materialer vi kan benytte til indpakning. Det er nemlig ikke al slags materialer, der egner sig til mad, og noget af det kan måske ikke tåle sure madvarer, stærk varme eller kulde.

Hvad bruges til hvad?


  • Aluminiumsfolie kan bruges til ost, kød, smør o. lign. men ikke til sure madvarer.

  • Alle typer pvc-film kan bruges til frugt, grønsager og brød, mens kun nogle kan bruges til ost og kød (pvc husholdningsfilm sælges ikke i Danmark).

  • Til frysning bruges almindelige PE fryseposer, lynlåsfryseposer eller frysefilm. Det er vigtigt, at indpakningsmaterialet er af kraftig og lufttæt kvalitet for at undgå harskning og udtørring.

  • Madpakkepapir bruges kun til smørrebrød, ikke som bagepapir.

  • I mikrobølgeovnen bruges kun mikrobølgeovnsfilm , da almindelig husholdningsfilm eller poser kan smelte under opvarmningen.

  • Plastbeholdere bruges kun i mikrobølgeovn, når brugsanvisningen tillader det.

  • Glasbeholdere kan bruges til alt, men pas på med varmen - brug grydelapper.

Når vi bruger den forkerte emballering, kan det gå galt.

Fakta!

Fisk og andre madvarer må ikke pakkes ind i gamle aviser. Avispapir kan være snavset, og tryksværten kan indeholde sundhedsskadelige stoffer.

Emballage til mad skal være ren og hygiejnisk.



Kilde: Fødevaredirektoratet


Når maden skal opbevares hjemme, kan det være svært at vide, hvilke materialer vi kan benytte til indpakning. Det er nemlig ikke al slags materialer, der egner sig til mad, og noget af det kan måske ikke tåle sure madvarer, stærk varme eller kulde.

Hvad bruges til hvad?


  • Aluminiumsfolie kan bruges til ost, kød, smør o. lign. men ikke til sure madvarer.

  • Alle typer pvc-film kan bruges til frugt, grønsager og brød, mens kun nogle kan bruges til ost og kød (pvc husholdningsfilm sælges ikke i Danmark).

  • Til frysning bruges almindelige PE fryseposer, lynlåsfryseposer eller frysefilm. Det er vigtigt, at indpakningsmaterialet er af kraftig og lufttæt kvalitet for at undgå harskning og udtørring.

  • Madpakkepapir bruges kun til smørrebrød, ikke som bagepapir.

  • I mikrobølgeovnen bruges kun mikrobølgeovnsfilm , da almindelig husholdningsfilm eller poser kan smelte under opvarmningen.

  • Plastbeholdere bruges kun i mikrobølgeovn, når brugsanvisningen tillader det.

  • Glasbeholdere kan bruges til alt, men pas på med varmen - brug grydelapper.

Når vi bruger den forkerte emballering, kan det gå galt.

Fakta!

Fisk og andre madvarer må ikke pakkes ind i gamle aviser. Avispapir kan være snavset, og tryksværten kan indeholde sundhedsskadelige stoffer.

Emballage til mad skal være ren og hygiejnisk.



Kilde: Fødevaredirektoratet

Artikler

artikel

Miljøpåvirkning

Det tæller bl.a. som en miljøpåvirkning, hvis du har fået en kviksølvforgif...

Redaktionen 19/02/2009
artikel

Salmonella-infektioner (Salmonella-gastroenteritis)

Der findes flere tusinde typer af salmonellabakterier, hvoraf langt de fles...

Redaktionen 24/07/2007
artikel

Skarlagensfeber (Scarlatina)

Definition og årsag Skarlagensfeber er en smitsom sygdom med hududslæt og...

Redaktionen 15/08/2006
artikel

Babyen 0-12 måneder

Der er meget at holde styr på i barnets første år. Læs om mad, amning, søvn...

Redaktionen 17/01/2009
artikel

Nyrer og urinveje - Nyttig viden

Læs om dialyse og dialysebehandling samt om hvordan dine urinorganer funger...

Redaktionen 23/02/2009
artikel

Polycystisk Ovariesyndrom - PCO

Polycystisk Ovariesyndrom er den mest udbredte hormonelle forstyrrelse hos ...

Redaktionen 26/09/2006
artikel

Fibromyalgi

Sygdommen fibromyalgi medfører, at patienten får stærke kroniske smerter i ...

Redaktionen 29/05/2006
artikel

Til kamp mod børns ekstra kilo

Marina Fredskilde er en af de 23 kliniske diætister, der er er med i det la...

Redaktionen 24/03/2009
artikel

Vigtige næringsstoffer - Fedt

Fedt fungerer som brændstof og er en nødvendighed for, at kroppen kan optag...

Redaktionen 07/07/2010