Egnet og uegnet til mad artikel


Når maden skal opbevares hjemme, kan det være svært at vide, hvilke materialer vi kan benytte til indpakning. Det er nemlig ikke al slags materialer, der egner sig til mad, og noget af det kan måske ikke tåle sure madvarer, stærk varme eller kulde.

Hvad bruges til hvad?


  • Aluminiumsfolie kan bruges til ost, kød, smør o. lign. men ikke til sure madvarer.

  • Alle typer pvc-film kan bruges til frugt, grønsager og brød, mens kun nogle kan bruges til ost og kød (pvc husholdningsfilm sælges ikke i Danmark).

  • Til frysning bruges almindelige PE fryseposer, lynlåsfryseposer eller frysefilm. Det er vigtigt, at indpakningsmaterialet er af kraftig og lufttæt kvalitet for at undgå harskning og udtørring.

  • Madpakkepapir bruges kun til smørrebrød, ikke som bagepapir.

  • I mikrobølgeovnen bruges kun mikrobølgeovnsfilm , da almindelig husholdningsfilm eller poser kan smelte under opvarmningen.

  • Plastbeholdere bruges kun i mikrobølgeovn, når brugsanvisningen tillader det.

  • Glasbeholdere kan bruges til alt, men pas på med varmen - brug grydelapper.

Når vi bruger den forkerte emballering, kan det gå galt.

Fakta!

Fisk og andre madvarer må ikke pakkes ind i gamle aviser. Avispapir kan være snavset, og tryksværten kan indeholde sundhedsskadelige stoffer.

Emballage til mad skal være ren og hygiejnisk.



Kilde: Fødevaredirektoratet


Når maden skal opbevares hjemme, kan det være svært at vide, hvilke materialer vi kan benytte til indpakning. Det er nemlig ikke al slags materialer, der egner sig til mad, og noget af det kan måske ikke tåle sure madvarer, stærk varme eller kulde.

Hvad bruges til hvad?


  • Aluminiumsfolie kan bruges til ost, kød, smør o. lign. men ikke til sure madvarer.

  • Alle typer pvc-film kan bruges til frugt, grønsager og brød, mens kun nogle kan bruges til ost og kød (pvc husholdningsfilm sælges ikke i Danmark).

  • Til frysning bruges almindelige PE fryseposer, lynlåsfryseposer eller frysefilm. Det er vigtigt, at indpakningsmaterialet er af kraftig og lufttæt kvalitet for at undgå harskning og udtørring.

  • Madpakkepapir bruges kun til smørrebrød, ikke som bagepapir.

  • I mikrobølgeovnen bruges kun mikrobølgeovnsfilm , da almindelig husholdningsfilm eller poser kan smelte under opvarmningen.

  • Plastbeholdere bruges kun i mikrobølgeovn, når brugsanvisningen tillader det.

  • Glasbeholdere kan bruges til alt, men pas på med varmen - brug grydelapper.

Når vi bruger den forkerte emballering, kan det gå galt.

Fakta!

Fisk og andre madvarer må ikke pakkes ind i gamle aviser. Avispapir kan være snavset, og tryksværten kan indeholde sundhedsskadelige stoffer.

Emballage til mad skal være ren og hygiejnisk.



Kilde: Fødevaredirektoratet

Relaterede artikler

artikel

Knogleskørhed - forebyggelse og sundhedsfremme

I mange tilfælde opstår de første knogleskørhedsbrud fra 60-års alderen. De...

Redaktionen 18/01/2009
artikel

Knogleskørhed hos mænd - Forebyggelse og behandling

De fleste opfatter knogleskørhed som en sygdom, der primært rammer kvinder ...

Redaktionen 12/06/2006
artikel

Knogleskørhed og hormonbehandling

Der er flere faktorer forbundet med øget risiko for knogleskørhed, hvor den...

Redaktionen 23/05/2006
artikel

Nyttig viden om knogleskørhed

Læs mere om nyttig viden om knogleskørhed, som bl.a. bløde knogler, knogleb...

Redaktionen 18/01/2009
artikel

Knoglebrud (Frakturer)

Et knoglebrud (en fraktur) er en tilstand, hvor knoglen udsættes for større...

Redaktionen 19/10/2006
artikel

Slut med gamle svæklinge

Slut med gamle svæklinge. Mangel på et vigtigt antioxiderende enzym ser ud ...

Redaktionen 11/09/2006
artikel

Større behov for B12-vitamin

Større behov for B12-vitamin. Midaldrende og ældre kvinders behov for B12-...

Redaktionen 15/10/2019
artikel

Generelt om knogleskørhed

Man taler om knogleskørhed (osteoporose) når der er forsvundet så meget af ...

Redaktionen 18/01/2009
artikel

Spontan abort

En spontan abort er afstødning af fosteret før udløbet af 22. graviditetsug...

Redaktionen 09/03/2007