Fodtøj Artikel

Fodtøj


Dit barn har først brug for rigtigt fodtøj, når det kan gå udendørs. Indtil da er det bedst for barnets fødder, at de kan bevæge sig frit.

Når barnet begynder at rejse sig ved møblerne, er det nødvendigt at give det "skridsikre" sokker på. Er dit barn et af dem, der altid hiver sokkerne af, eller har I en fodkold bolig, vælg da at give barnet en kort støvle på med en meget blød sål.

Fodtøj skal købes ca. 11/2 cm større end barnets fod, således at der er plads til at glide lidt frem og til at vokse i. Vælg støvler og sko, hvor der er rigelig plads til tæerne, ikke kun i længden og bredden, men også i højden på skosnuden. Fodtøjet skal sidde godt fast på foden, især i hælepartiet. Sålen skal være bøjelig.

Hvis barnet prøver nye sko, som "slubrer", er det ikke nødvendigvis fordi de er for lange, men kan også skyldes, at de er for brede, er du i tvivl, må du handle et sted, hvor en erfaren ekspedient kan hjælpe dig. Det kan faktisk være ret vanskeligt at købe fodtøj til børn, men tag altid barnet med.

Vær opmærksom på, at også hjemmesko skal være af en god kvalitet, fordi børnene har dem på mange af døgnets timer, især i efterårs- og vintermånederne.

Barnets fod indeholder så megen brusk, at tæerne blot lægger sig i en forkert stilling, uden at barnet klager sig, hvis skoen ikke passer. Undlad at lade barnet arve sko fra et andet barn og spar så vidt muligt ikke på pengene, når det gælder fodtøjet. Barnet kan bedre leve med at have haft billigt eller brugt tøj som lille barn, end det kan leve videre på nogle skæve tæer.

HUSK - for små sokker eller sparkedragter gør samme skade, som for små sko. I 1-2 års alderen vokser barnets fod med ca. 2 cm årligt.

I 2-3 års alderen vokser barnets fod med ca. 11/2 cm årligt.

I 3-11 års alderen vokser barnets fod med ca. 1 cm årligt.

Fødderne vokser ofte i ryk, så kontrollèr derfor fodtøjets størrelse hver 3. måned. Du synes måske, dit barn ser platfodet ud, det gør alle små børn. Det skyldes en "pude" af fedtvæv, der sidder i svangbuen. "Puden" forsvinder i 2-3 års alderen.