Healingsmassage kategori

Healingsmassage er en afspændende kropsmassage og et dybt redskab til personlig udvikling. Det er en rolig massageform, som søger en dyb, indre ro, for bedre at kunne mærke krop og følelser.

Healingsmassage er en form for helkropsmassage.

Teorien bag healingsmassage indebærer, at healingsterapeuten lader energi forplante sig i klientens krop ved at veksle mellem rolige og dybtgående strøg og det, at hænderne hviler på kroppen.

Teknikken benyttes af behandlere for at hjælpe kroppen med at finde sin egen balance, som vil kunne mærkes både fysisk og mentalt.

Healingsmassørens uddannelse

En uddannelse indenfor healingsmassage tilrettelægges forskelligt fra skole til skole. Nogle skoler tilbyder korte kurser på dag- eller aftenhold i 3-8 måneder eller som længere forløb over 1-3 år med uge- eller weekendkurser.

Nogle skoler giver adgang til brug af titlen Registreret Alternativ Behandler (RAB) efter endt uddannelse, hvilket betyder, at uddannelsen har opfyldt en række minimumskrav for at blive optaget i foreningen, Sammenslutningen af Alternative Behandlere (SAB).

Registreringen giver klienten mulighed for at klage til foreningens klageorgan.

Hvad kan behandles med healingsmassage?

Healingsmassage kan anvendes til behandling af følgende:

  • muskelspændinger
  • søvnløshed
  • følelsen af udbrændthed

Helkropsmassagen kombineres ofte med en form for samtaleterapi, der giver mulighed for at blive bevidst om personlige udfordringer og handlemuligheder, dog kan samtalen udelades efter ønske.

Healingsmassage kan endvirede anvendes til behandling af fysiske og psykiske sygdomme, dårligt arbejdsmiljø, hovedpine, mobning, sorg og stress, som kan sætte sig i kroppen som muskelspændinger, allergier, søvnløshed, udbrændthed og fordøjelsesproblemer.

Hvordan foregår en behandling med healingsmassage?

En behandling hos en healingsmassør tager udgangspunkt i en indledende samtale, hvor klienten giver udtryk for fysiske eller psykiske spændinger, hvorefter den videre behandling foregår på en massagebriks.

Behandleren kan gøre brug af forskellige teknikker, f.eks. ved at arbejde med chakraer, som kombineres med lange og dybtgående strøg samt healing med hvilende hænder på kroppen.

Samtale indgår som en naturlig del af massagen. Under samtalen arbejdes der med gamle oplevelser og stemninger, som præger klienten og forårsager spændinger.