Motion på recept - motion hvorhenne? tema

Motion på recept, Motionsmanualen - motion hvorhenne? (Henvisningsmuligheder)


Hvis lægen føler sig rustet til det, er der ikke noget i vejen for, at han vha. det udarbejdede program selv kan styre forløbet. Her kan der være hjælp at hente i FA, hvis der kræves mere detaljeret planlægning.

Henvisningsmuligheder

Når vi i samarbejde med patienten er nået så langt, at vi har fået fastlagt et program med det rette niveau for aktiviteten, står vi tit i et dilemma, nemlig: hvor skal vi sende personen hen?

Der er selvfølgelig stor forskel på, om det drejer sig om en person, der blot skal til at motionere mere af profylaktiske hensyn, eller om der er tale om egentlig genoptræning eller sygdomsbehandling vha. fysisk aktivitet.

Ved egentlig genoptræning af forskellige funktioner vil lægens muligheder for at følge og korrigere træningen som regel være utilstrækkelige, og en henvisning til fysioterapeut eller erfaren træningsinstruktør vil være det naturlige. Det program, man sammen med patienten har udarbejdet, kan vedlægges henvisningen som et oplæg til fysioterapeuten. Det vil være et godt grundlag for samarbejdet mellem patient, læge og fysioterapeut.

Der er en række af meget forskellige aktører, både professionelle og frivillige, som vi har mulighed for at henvise til eller søge råd hos. Patientens behov er selvfølgelig afgørende for, hvilket tilbud der er relevant. Fysioterapeuten er nok det mest oplagte bud på en samarbejdspartner, men der er efterhånden også mange motionscentre, der kan klare nogle af disse opgaver - f.eks. vil de fleste på forsvarlig vis kunne rådgive i forbindelse med profylaktiske rygtræningsprogrammer.

Mange af centrene har også fysioterapeut tilknyttet. Hvor vi med stor sikkerhed blot kan henvise til en fysioterapeut, kræver det dog nøjere kendskab til det enkelte træningscenters kvalifikationer, før vi kan henvise dertil.

Artikler

artikel

Ubalance i underlivet

Symptomer som kløe, udflåd og svie i skeden lader mange kvinder tro, at de ...

Redaktionen 20/11/2007
artikel

Æggestokkene, livmoderen og livmoderhalsen

I æggestokkene, livmoderen og livmoderhalsen, kan der opstå sygdomme som bl...

Redaktionen 03/02/2009
artikel

Børnesygdomme

Det kan være svært at afgøre om et lille barn er sygt. Sommetider optræder ...

Redaktionen 23/01/2009
artikel

Debat om vitaminer og mineraler

Hvad betyder det for vores sundhed, at vores mad bliver beriget med vitamin...

Redaktionen 08/02/2009
kategori

Lunger og lungesygdom

De 2 mest almindelige og meget alvorlige lungesygdomme i Danmark er lungekr...

Redaktionen 16/12/2005
kategori

Sex og samliv

Sex, kærlighed og sensualitet er en vigtig del af livet - hele livet. Sex e...

Redaktionen 17/01/2009