Holder din slankekur kun i 5 dage? tema

At ændre vaner er ikke så let. Derfor er det at tabe sig også en meget stor omvæltning, hvis vægttabet skal være varigt. De fleste kan godt holde skansen gående i mere end fem dage, men for nogle er det faktisk der, hvor det begynder at gå tilbage. Man starter en mandag og når weekenden kommer, så opstår den første forhindring i form af traditioner og arrangementer, der presser sig på.

At ændre vaner er ikke så let. Faktisk er det sværere end vi lige forestiller os. Derfor er det at tabe sig også en meget stor omvæltning, hvis vægttabet skal være varigt. De fleste kan godt holde skansen gående i mere end fem dage, men for nogle er det faktisk der, hvor det begynder at gå tilbage. Man starter en mandag og når weekenden kommer, så opstår den første forhindring i form af traditioner og arrangementer, der presser sig på.

Undgå tilbagefald i din slankekur

Tilbagefald opstår oftest også når vi har mindst overskud, det vil sige, når vi enten er stressede, trætte eller udmattede. Ændring til en anden livsstil er ret stressende, da det kræver mere planlægning, andre indkøb og måske mere motion.
At ændre livsstil og måske slanke sig, er og bliver et langt sejt træk, og ikke et spørgsmål om hurtig succes. Samtidig er motivationen en vigtig faktor – uden den, når man ikke langt.

Tips til din slankekur

Du får her en række gode idéer til at sikre, at din slankekur varer mere end fem dage, og at du kan holde dig motiveret på den lange bane.
  • Vær foran med din planlægning. Sørg for at køleskab og fryser er fyldt godt op, så du ikke skal handle hver dag.
  • Lav mad til flere dage. Det betyder, at du ikke behøver at lave mad mere end tre til fire gange om ugen og dermed letter processen.
  • Lav aftaler om motion med andre, så du ikke står alene, med at skulle have pulsen op
  • Lær dig selv at kende. Hvornår er det, at du synes det er sværest? Kan du fx forebygge dette ved det rette mellemmåltid?
  • Tag en ting af gangen, så du ikke både vil motionere fem timer ekstra hver uge og spise helt anderledes. Byg dine nye vaner langsomt op så det ikke stresser.
  • Slå ikke dig selv i hovedet, hvis du har haft en dårlig dag – brug hellere energien på at komme videre. En dårlig dag ødelægger ikke alle de andre gode ting du gør.

Variation i hverdagen kan styrke din motivation

Vi mennesker er rigtig gode til at finde på undskyldninger, der forhindre os i at gøre det vi egentlig allerhelst vil. Så prøv at være opmærksom på når dit sind kommer med indskydelser til at gøre noget andet, end det du var ved. Det kan f.eks. være at tænke på at tage en kop kaffe – igen eller få lyst til at holde pause fra træningen. Når du bliver opmærksom på en forstyrrelse – så mærk den nysgerrigt – og fortsæt så med det du var i gang med, uden at reagerer på den. Det er faktisk en meget effektiv måde at opnå motivation på.

Så bryd vaner og oplev motivationen stige – det er en nødvendighed når lysten til et vægttab dukker op og styrken til at omlægge sit liv skal findes frem

Artikler

artikel

Interstitielle lungesygdomme

Interstitielle lungesygdomme kommer af betændelseslignende tilstande i lung...

Redaktionen 07/11/2007
kategori

Børns hudproblemer

En velplejet hud er et vigtigt forsvar mod varme, kulde og ikke mindst sygd...

Redaktionen 14/03/2013
artikel

Gastrisk bypass

De første kirurgiske indgreb mod fedme blev foretaget i 1950'erne, men side...

Redaktionen 21/03/2006
artikel

Kost, adfærd og indlæring

Barnet kost har stor betydning for dets adfærd og indlæring. Læs om kostens...

Redaktionen 25/01/2009
artikel

Behandling af piskesmældslæsioner i tværfagligt regi

Center for Rygkirurgi A/S, januar 2006. Erfaringsgrundlag fra RygTeam ApS 1...

Redaktionen 21/02/2006
artikel

Hvordan vælger du den rigtige madras ?

Hvordan vælger du den rigtige madras. Først og fremmest skal din madras vær...

Redaktionen 14/10/2003
artikel

Inkontinens hos kvinder

Der er altså ingen grund til at fortvivle, hvis man er en af de 400.000 per...

Redaktionen 18/07/2008
artikel

Vuggedød

Vuggedød er en pludselig, uventet spædbarnsdød hos børn i alderen 0-12 måne...

Redaktionen 14/10/2003
artikel

Inkontinens- styrk bækkenbunden

Hvis du lider af urininkontinens og specielt af stressinkontinens er det vi...

Redaktionen 30/01/2012