Hvordan bliver naturlægemidler godkendt? tema

Alle naturlægemidler skal godkendes af Lægemiddelstyrelsen, hvor der bliver stillet en række kvalitetskrav, før at præparatet må sælges.

Fra 1. marts 1997 skal et præparat være godkendt af Lægemiddelstyrelsen for at blive kaldt naturlægemidler.

For at blive godkendt skal produktet leve op til disse krav:
  • Det skal kunne dokumenteres, at naturlægemidlets aktive indholdsstoffer har den virkning, som producenten angiver. Produktet skal ved normal anvendelse være uskadeligt, og forbrugeren skal oplyses om mulige bivirkninger eller risiko for interaktion med andre lægemidler. Der stilles krav til kvalitet og renhed af de råvarer, som fremstilles af. Indholdet af aktive stoffer skal være nøjagtigt som angivet. Naturlægemidlet skal fremstilles under betryggende forhold - både når det gælder personalets faglige kunnen og produktionslokalernes kvalitet. Naturlægemidler (tidligere kaldet naturmedicin) og stærke vitamin- og mineralpræparater skal godkendes i Lægemiddelstyrelsen, inden de sendes på markedet.

  • Producenten skal ikke afprøve naturlægemidlet for at kunne dokumentere, at det virker. Producenten skal blot kunne henvise til almindelig anerkendt europæisk eller amerikansk litteratur, der beskriver indholdsstoffernes virkning. Man kan sige, at producenten ud fra en dokumentation af det aktive indholdsstofs virkning skal kunne sandsynliggøre, at naturlægemidlet har den lovede virkning.

Artikler

artikel

Ubalance i underlivet

Symptomer som kløe, udflåd og svie i skeden lader mange kvinder tro, at de ...

Redaktionen 20/11/2007
artikel

Æggestokkene, livmoderen og livmoderhalsen

I æggestokkene, livmoderen og livmoderhalsen, kan der opstå sygdomme som bl...

Redaktionen 03/02/2009
artikel

Børnesygdomme

Det kan være svært at afgøre om et lille barn er sygt. Sommetider optræder ...

Redaktionen 23/01/2009
kategori

Sex og samliv

Sex, kærlighed og sensualitet er en vigtig del af livet - hele livet. Sex e...

Redaktionen 17/01/2009