Indretning og udstyr tema

Indretning og udstyr


Det er praktisk, hvis puslepladsen er indrettet, inden barnet bliver født, der bliver hurtigt brug for den. Det er vigtigt, at den har en god arbejdshøjde. Når du står godt, får du også mere lyst til at give dig god tid med barnet, og netop på puslebordet kan I få mange gode hyggestunder med snak og små "gymnastikøvelser".

Der findes næsten lige så mange puslebords-ideer, som der findes familier, så mangler du en ide, så spørg din sundhedsplejerske, hun har set mange af mulighederne. Nogle mennesker har det bedst med at have alt tøj på plads i skabene i god tid inden fødslen, andre trives med at købe i sidste øjeblik. Nogle vil gerne have meget tøj, andre synes, de kan nøjes med lidt. Der findes ingen "rigtige løsninger".

Hvor meget tøj man skal have afhænger bl.a. af, hvor man bor. Bor man i byen, behøver man ikke så meget, for det er nemt at komme hen og købe ekstra tøj til baby. Bor man mere isoleret, er det naturligvis praktisk at have tøj nok, fordi det ikke er så let at købe ind.

Det afhænger også af ens vaskemuligheder. Er der mulighed for at vaske lige så ofte, som man har brug for, behøves ikke så meget babytøj, hvorimod det kræver mere tøj, hvis man bor, hvor der kun er mulighed for at vaske en gang om ugen.

Det bedste råd jeg kan give m.h.t. til indkøb af tøj, er at tænke igennem, hvilke bleer I vil bruge, se afsnittet om bleer, og så købe lidt rigeligt hjem, for bleer er det værste at mangle. Dernæst vil jeg forslå, at I ikke køber for meget tøj i små størrelser, da barnet hurtigt vil vokse fra det.

Husk på, at spædbarnet ikke er ked af at være i "arvetøj".

Artikler

kategori

Vokseninkontinens

Inkontinens består i, at man har tabt evnen til at holde på urinen og affør...

Redaktionen 08/12/2005
artikel

Debat om vitaminer og mineraler

Hvad betyder det for vores sundhed, at vores mad bliver beriget med vitamin...

Redaktionen 08/02/2009
kategori

Lunger og lungesygdom

De 2 mest almindelige og meget alvorlige lungesygdomme i Danmark er lungekr...

Redaktionen 16/12/2005
artikel

Motion på recept - Motionsmanualen

Motion på recept - Motionsmanualen - målgrupper

Redaktionen 05/01/2006
kategori

Sex og samliv

Sex, kærlighed og sensualitet er en vigtig del af livet - hele livet. Sex e...

Redaktionen 17/01/2009