Influenza A (H1N1) er nu en pandemi Artikel

WHO har hævet epidemi niveauet til 6 på influenza A H1N1 (svineinfluenza). WHO understreger, at Pandemivarslet skyldes at Influenza A nu findes i mange lande udenfor Amerika, hvor sygdommen brød ud i april 2009. Pandemi niveauet skal ikke tolkes, som at influenza A er en særlig farlig virus.


Influenza A H1N1 er en moderat
influenza, som kan behandles med
TamifluWHO har hævet influenzaniveauet til 6 på influenza A H1N1. WHO understreger, at Pandemi varslet skyldes at Influenza A nu findes i mange lande udenfor Amerika, hvor sygdommen brød ud i april. Pandemi niveauet skal ikke tolkes, som at influenza A er en særlig farlig virus.

Influenza A skal blot overvåges

Netop nu vurderer WHO, har sat pandemien til at være på moderat niveau, og opfordrer lande til at arbejde ud fra det, og blot overvåge influenzaen og fokusere på behandling af de syge, frem for at forsøge at stoppe virussen.

Ingen grund til at lukke grænser

WHO mener ikke, at det er nødvendigt at lukke grænser eller sætte begrænsninger på befolkningens rejseaktiviteter, da der ikke ligger noget grund til at tro at sådanne restriktioner stopper influenzaen i at sprede sig.

Influenza virus kan hurtig ændre sig

WHO overvåger influenzaen meget nøje, og vil ikke afvise, at selvom Influenza A er en forholdsvis mild influenza, så kan den sagtens ændre sig over tid.