Ingen slidgigtsmerter i hænderne - Nina kan igen strikke Artikel

Nina på 54 år fik i foråret 2010 konstateret slidgigt i hænderne. Diagnosen kom efter, at hun havde så stærke smerter i hænderne, at hun ikke længere kunne hælde vand på kaffemaskinen og hun helt måtte opgive at sy og strikke. I dag er hun smertefri og kan igen passe sin sy- og stof-forretning. Løsningen lå i behandlinger med Re5, som hun får hos sin fysioterapeut.

Troede slidgigtsmerter var overbelastning

I den første lange tid, Nina havde smerter i hænderne, fejede hun det af med, at hænderne var overbelastede, fordi hun syede og strikkede meget i sin nye forretning. Til sidst gik hun dog til lægen, som efter blodprøver og scanning kunne konstatere, at Nina havde slidgigt i alle små led i hænderne, samt i højre håndled.

- Jeg kommer fra en familie med gigtproblemer, så jeg burde jo have vist bedre end at tro, at det var overbelastning. Min mor fik konstateret leddegigt, da hun var 37 år gammel, så jeg har set hvor svært det er at leve et normalt liv, når man kæmper med smertefulde og stive led i hænderne, fortæller Nina Nilsson

- Jeg gik derfor i gang med at spise glucosamin, så snart jeg fik diagnosen. Jeg håbede, at jeg kunne undgå at blive lige så påvirket af gigten som min mor, hvis jeg kunne holde smerterne i mine led nede.

Dansk udviklet slidgigtbehandling

Fakta

Nina Nilsson er blevet behandlet med en elektrisk impulsbehandling udviklet af Re5

Effekten af elektrisk impulsbehandling er dokumenteret i adskillige videnskabelige undersøgelser.

Ifølge Re5 oplever 85-90 % af alle behandlede patienter med slidgigt i hænderne en effekt efter under fem behandlinger.

Glucosamin er et lægemiddel i håndkøb, der kan hjælpe mennesker med slidgigt

På trods af glukosamin-behandlingen oplevede Nina, at smerterne og stivheden tog til. Hun hørte tilfældigvis fra en ven om en behandling, som nogle fysioterapeuter tilbyder. Behandlingen består af elektrisk impulsbehandling.

- Da min ven stod med en annonce klippet ud af lokalavisen, var jeg meget skeptisk. Men efter at have læst om behandlingen, besluttede jeg mig for at prøve det, forklarer hun og fortsætter,
- Det betød meget for mig, at behandlingen (Re5) er dansk og testet af danske læger. Det gav mig en sikkerhed for, at alt var i orden.

Kunne ikke mærke sin slidgigt behandling

Første behandling hos Fysiocenter Helsinge var en smule skuffende for Nina Nilsson

- Jeg sad med et apparat på hænderne i 30 minutter og kunne intet mærke. Jeg blev helt i tvivl om apparatet overhovedet var tændt. Men da jeg gik hjem, kunne jeg mærke en prikken i hænderne. Det føltes lidt ligesom et sår, der klør, når det heler op – bare inde i hænderne

Sammen med fysioterapeut Vibeke Studt besluttede Nina at få to behandlinger om ugen i et par uger. Hun endte med at få fem behandlinger i alt.
- Allerede efter to behandlinger kunne jeg mærke en betydelig forandring, og efter fem behandlinger var jeg helt smertefri og kunne igen holde på strikkepinde og synåle. Det er en helt ubeskrivelig følelse igen at kunne holde om ting og ikke længere være afhængig af andres hjælp. Flere års smerter var pludselig væk.

Slidgigt behandlingen skal vedligeholdes

Slidgigt skyldes nedslidning af brusken i leddene. Slidgigt kan ikke kureres, det ved Nina Nilsson godt. Hun regner med, at hun to gange om året skal have fem Re5 behandlinger hos sin fysioterapeut.

- De første fem behandlinger har holdt mig smertefri i et halvt år. Jeg skal nu i gang med en ny omgang behandlinger for at sikre, at smerterne ikke kommer tilbage, fortæller Nina, og fortsætter

- Når jeg tænker på, at jeg rask væk brugte 500 kr. på medicin og smertestillende piller om måneden, som kun lige fik mig igennem dagen, så synes jeg, at de ca. tusind kroner jeg bruger på fem Re5 behandlinger hvert halve år, er mere end godt givet ud. Det betyder jo, at jeg kan passe min butik, min famile og mine børnebørn - helt uden smerter eller begrænsninger.