Insemination tema

Insemination er en almindelig metod til behandling af barnløshed. Her kan du læse om kunstig befrugtning og behandling. Få information om insemination og behandling. Få mere viden om, hvordan barnløshed kan behandles med insemination. Kunstig befrugtning mod barnløshed.

Hvis kvindens æggeledere er åbne, og sædkvaliteten er acceptabel (højere end 2 mil/ml), er det fornuftigt at gennemføre 3-6 inseminationsbehandlinger.

Behandlingen består i, at man fører sæd op i livmoderhulrummet gennem et tyndt kateter på det tidspunkt, hvor kvinden har ægløsning. For at kunne fastlægge dette tidspunkt, er det vigtigt, at kvinden bliver ultralydscannet.

Ustimuleret behandling

Ved denne behandling følger man blot med ultralydscanning den ene ægblære, der hver måned kommer til modning. Når ægblæren er 18 mm i diameter, gives en ægløsningssprøjte. Inseminationen foretages to dage senere.

Stimuleret behandling

Man kan stimulere æggestokkene til at udvikle flere æg ved at give hormonbehandling. Det foregår ofte ved, at man giver en kombination af tabletter og indsprøjtninger. Tabletterne (Pergotime) tages fra 3.-7. dag i cyklus. (Den første menstruationsdag er dag 1 i cyklus). Indsprøjtningerne tages 8., 9. og 10. cyklusdag.

Mængden af medicin, der behøves, er individuel; derfor aftales den i det enkelte tilfælde.

Ved denne behandling er det specielt vigtigt, at man følger ægblærerne med ultralydscanning. I nogle tilfælde udvikles der flere end 3 ægblærer, og så må man aflyse inseminationen, da risikoen for graviditet med tvillinger og trillinger er for stor. Når ægblærerne er 18 mm i diameter, gives ægløsningssprøjte, og 2 dage senere foretages inseminationen.

Aflevering af sædprøve

Den dag, inseminationen skal foretages, skal manden aflevere en sædprøve om morgenen. Prøven vil blive vasket, hvorefter inseminationen kan foretages samme dag.

Artikler

artikel

Alkohol

Over 300.000 danskere har et så stort alkoholforbrug, at de kan betegnes so...

Redaktionen 30/09/2005
kategori

Barnet

Her finder du information om barnet nyfødt til teenager. Læs om kost, motio...

Redaktionen 17/01/2009
kategori

Almene graviditetsproblemer

Under en graviditet ændrer kroppen sig. De fysiske og hormonelle forandring...

Redaktionen 01/02/2009
kategori

Overvægt og vægttab

Mindst hver 10. dansker lider af overvægt, og både voksne og børn er ramt. ...

Redaktionen 15/10/2019