Jødekager Artikel

Ingen jul uden småkager. Her får du en opskrift på lette jødekager, fra De danske vægtkonsulenter. Basisdejen kan bruges til andre typer småkager med andre krydderier efter smag og behag.

Ingen jul uden småkager. Her får du en opskrift på lette jødekager, fra De danske vægtkonsulenter. Basisdejen kan bruges til andre typer småkager med andre krydderier efter smag og behag.

Ingredienser

Dej til 1 person:

30 g let mayonnaise
30 g mel
et nip bagepulver
2 spsk. Multisød.
Lidt sammenpisket æg til pensling.

Pynt:

1 tsk. Multisød
5 g mandelsplinter
½ tsk. stødt kanel.
Lav en dej af let mayonnaise, mel, bagepulver og Multisød. Ælt den godt sammen, og rul den fladt ud. Udstik runde kager, der lægges på bagepapir oven på en bageplade. Slå et æg ud i en skål, og pisk det sammen. Brug lidt til at pensle kagerne med. Lav en blanding af Multisød, mandler og kanel, og drys det på kagerne. Bag dem i en 200 grader varm ovn i ca. 8 min., til småkagerne er gyldne. Hold godt øje med dem, så de ikke bliver for mørke.

Tip: Desværre egner småkager bagt med let mayonnaise sig ikke så godt til at gemme, så de skal helst nydes den samme dag, de er bagt.

Opskriften stammer fra kogebogen Sund og slank året rundt – desserter
273 KCAL, Protein 4 g (6 %), Kulhydrat 25 g (36 %), Fedt 18 g (58 %), Kostfibre 1 g