Jordbær i hyldeblomst Artikel


Opskriften stammer fra "Spis dig sund med frugt" fra
De danske vægtkonsulenter

Jordbær & hyldeblomst klæder hinanden fantastisk godt, og de er i sæson på samme tid. Kan du ikke finde hyldeblomstsaft, kan du lave den selv. Det er nemmere, end du tror.

Jordbær i Hyldeblomst

  • 150 g friske jordbær
  • 1 dl koncentreret hyldeblomstsaft (uden tilsat sukker)
  • lidt vanillekorn
  • 1 tsk finthakket mynte
Skyl jordbærrene, nip stilken af og del jordbærrene i halve. Pisk hyldeblomstsaft med vanillekorn og finthakket mynte. Hæld saften over bærrene og lad jordbærrene trække i lagen i mindst en time.

Hjemmelavet hyldeblomstsaft

  • 30 klaser hyldeblomst
  • saft af 3 citroner
  • 1 spsk citronsyre
  • 1⁄2 tsk atamon
  • 1 liter kogende vand
  • flydende sødemiddel
Kom friskplukkede hyldeklaser i en gryde med citronsaft, citronsyre og atamon. Hæld kogende vand over og lad det trække i køleskab i 3 dage. Si saften, smag til med sødemiddel og kom saften på skoldede flasker.


Opskriften stammer fra "Spis dig sund med frugt" fra
De danske vægtkonsulenter

Jordbær & hyldeblomst klæder hinanden fantastisk godt, og de er i sæson på samme tid. Kan du ikke finde hyldeblomstsaft, kan du lave den selv. Det er nemmere, end du tror.

Jordbær i Hyldeblomst

  • 150 g friske jordbær
  • 1 dl koncentreret hyldeblomstsaft (uden tilsat sukker)
  • lidt vanillekorn
  • 1 tsk finthakket mynte
Skyl jordbærrene, nip stilken af og del jordbærrene i halve. Pisk hyldeblomstsaft med vanillekorn og finthakket mynte. Hæld saften over bærrene og lad jordbærrene trække i lagen i mindst en time.

Hjemmelavet hyldeblomstsaft

  • 30 klaser hyldeblomst
  • saft af 3 citroner
  • 1 spsk citronsyre
  • 1⁄2 tsk atamon
  • 1 liter kogende vand
  • flydende sødemiddel
Kom friskplukkede hyldeklaser i en gryde med citronsaft, citronsyre og atamon. Hæld kogende vand over og lad det trække i køleskab i 3 dage. Si saften, smag til med sødemiddel og kom saften på skoldede flasker.