Kinesisk massage Tui Na kategori

Kinesisk Tui Na massage blødgør, stimulerer og styrker celler og væv, og virker som en form for lymfedrænage.

Tui Na massage er, ligesom akupunktur, en årtusind gammel behandlingsform som stadig anvendes i Kina. Massagen bygger på den samme traditionelle kinesiske teori om krop, psyke og sundhed.

Tui Na er en medicinsk massage form og er en forholdsvis ukendt behandlingsmetode i den vestlige verden. Ved Tui Na arbejder behandleren med akupunktur punkter og meridianer, hvor alle teknikkerne i Tui Na har til formål at få løst op for blokeringerne, så blodet og energien igen kan cirkulere uproblematisk og forsyne muskler, organer og væv med energi og næring.

Tui Na massage giver en dybere effekt en klassisk massage.

Hvad kan behandles med Tui Na massage?

Tui Na er en behandlingsmetode, der kan anvendes til behandling af alle former for muskel-, sene- og ledsmerter, herunder også rygproblemer.

Tui Na massage kan yderligere anvendes til følgende problematikker:

  • infektioner f.eks. seneskedehindebetændelse, bi- og pandehule-betændelse etc.
  • hovedpine/migræne
  • menstruationssmerter
  • søvnløshed
  • stress

Hvert problem har, afhængig af årsagen, sin helt specielle behandlingsmetode. Behandlingen er ufarlig og har ingen bivirkninger.

Tui Na aktiverer akupunkturpunkter og virker regulerende på kroppens meridianer. Resultatet er forbedret blodcirkulation og har en udrensende effekt. Samtidig fungerer behandlingen som en form for energi booster til krop og sind.

Tui Na massage kan bruges forebyggende og som generel afspændende massage af hele kroppen, men også med fokus på behandling af specielle problemer, som er en traditionel behandlingsmetode på kinesiske hospitaler.

Massagen er meget velegnet til behandling af personer med nåleskræk og børn.

Hvordan foregår en behandling med Tui Na massage?

En Tui Na massage udføres fuldt påklædt (gerne løst bomulds tøj) og der bruge kun sjældent olie. Massagen er for det meste let og blid, men med en dybdevirkning. Tui Na massage byder både på mikromassage og større bevægelser, men også dybdemassage med kraftigere tryk der kan gøre ondt.

Ligesom akupunktur foregår behandlingen ikke nødvendigvis alene dér, hvor smerten eller symptomet er, men også på relaterede meridianer og akupunkturpunkter. Massagen øger energien, hvor der er behov for det.

Under hele behandlingsforløbet er det vigtigt at indtage rigeligt væske, så kroppen får hjælp til at udskille affaldsstoffer, for at undgå unødigt ubehag.

En behandling varer normalt 30-45 minutter, afhængig af problemet og hvor meget man kan tåle pr. gang.

Efter behandlingen oplever nogle patienter træthed og andre oplever forøget energi og livsmod. Opleves træthed efter behandlingen, skyldes det udskillelse af affaldsstoffer fra musklerne, og at massagen går ind på både det fysiske og psykiske kompleks, der er knyttet til det problem, der er behandlet for.