Kravlegård Artikel

Fra barnet er 1 måned til ca. 10 måneder gammel, kan det have stor glæde af en kravlegård. Der er mange fordele ved kravlegårde. Netkravlegårde anbefales ikke.


Når barnet er omkring en måned gammelt, er det mere vågent og opmærksomt på sine omgivelser. Det begynder nu så småt at kunne ligge lidt for sig selv og kigge på genstande.


Fra ca. 1 og frem til 8-10-månedersalderen kan barnet have glæde af en kravlegård, herefter er det i stand til at trille og bevæge sig rundt på gulvet og har ikke længere plads nok i kravlegården.Kravlegårdens fordele:

  • Legetøjet kan hænges op således, at barnet kan se på det og senere øve sig i at række ud efter det.

  • Bunden er hævet et stykke fra gulvhøjde, hvilket er med til at beskytte barnet mod træk. Læg en madras eller et tæppe i bunden, det luner og gør kravlegården mere behagelig for barnet.

  • Giver barnet en fast hyggekrog.

  • Beskytter delvis mod "vilde" søskende og husdyr.

  • Du kan forlade barnet og føle dig nogenlunde sikker på, at det ikke kommer til skade.


Sikkerhed:
Når barnet kan rejse sig op, må der ikke hænge legetøj på tværs i kravlegården. Hvis uheldet er ude, kan barnet falde og få de udspændte snore om halsen.

I denne alder vil barnet også helst være ude på gulvet, hvor det kan bevæge sig mere frit. Men kravlegården er stadig god i de tilfælde, hvor du skal ordne noget praktisk og ikke samtidig har mulighed for at holde øje med barnet.

Vær opmærksom på, at hængsler og låsemekanismer ikke kan skære eller klemme barnets fingre.

Netkravlegårde er ikke anbefalelsesværdige, da barnets fingre og tæer samt knapper i tøjet kan hænge fast i nettet. Forbrugerrådet har lavet undersøgelser af kravlegårde.