Kropsbehandlinger - Kropsindpakninger tema

Ved kropsbehandlinger findes der flere typer af kropsindpakninger, f.eks. ler, alger, frugt og chokolade, som renser huden og styrker blodcirkulationen.


Kropsindpakninger
Ved kropsindpakninger smøres hele kroppen enten ind i udrensende og lindrende ler, alger, frisk frugt eller forskellige former for exfolierende blandinger, fx sukker, salt, knuste valnøddeskaller eller lignende. Huden både renses og styrkes, ligesom blodcirkulationen øges, mens du ligger og slapper af, ofte med blid musik i baggrunden. Efter afrensning af kropsbehandlingen smøres kroppen ind i fugtgivende creme eller olie.

Algeindpakning
Alger har et stort indhold af proteiner, vitaminer og mineraler, og med en algeindpakning får du både styrket, fugtet og udrenset din hud. Når kroppen er smurt ind i algerne, bliver kroppen pakket ind i et varmetæppe, der er med til at øge de positive virkninger af algerne.

Lerindpakning
En lerindpakning har en peelende og fugtgivende effekt. Ler indeholder mange mineraler, der er gavnlige for tør hud, ømme muskler, stive led og dårlig blodcirkulation. Ofte anvendes 20.000 år gammelt, rent og opvarmet ler fra Ungarn eller fra Det døde Hav, som er særligt mineralholdigt.

Chokoladeindpakning
Chokoladeindpakning er den absolutte nydelse. Varm chokolade pensles på kroppen, og kakaoens indhold af antioxidanter gavner hele din organisme. Stoffet theobromine, som naturligt findes i chokolade, stimulerer kroppens produktion af "lykkehormonet" endorfiner. Chokoladeindpakning giver en helt speciel fornemmelse af velvære, samtidig med at huden næres, fugtes og beroliges.

Bodyscrub
En bodyscrub består fx af en sukkerblanding, grovkornet salt med eucalyptusolie eller knuste skaller fra nødder, som gnubbes på huden, sliber døde hudceller og urenheder væk og efterlader din hud blød og smidig. En bodyscrub øger også blodcirkulationen og hjælper med at udskille affaldsstoffer fra kroppen.

Denne artikel er oprettet på Sundhedsguiden d. 13.06.07

Artikler

artikel

Alkohol

Over 300.000 danskere har et så stort alkoholforbrug, at de kan betegnes so...

Redaktionen 30/09/2005
kategori

Barnet

Her finder du information om barnet nyfødt til teenager. Læs om kost, motio...

Redaktionen 17/01/2009
kategori

Almene graviditetsproblemer

Under en graviditet ændrer kroppen sig. De fysiske og hormonelle forandring...

Redaktionen 01/02/2009
kategori

Overvægt og vægttab

Mindst hver 10. dansker lider af overvægt, og både voksne og børn er ramt. ...

Redaktionen 15/10/2019