Kylling med urtecouscous og abrikosbagte tomater Artikel

Vi spiser rigtig meget kylling i Danmark og denne fedtfattige udgave, som smager er fjerne himmelstrøg, frisker op i efterårsmørket.

Vi spiser rigtig meget kylling i Danmark og denne fedtfattige udgave, som smager er fjerne himmelstrøg, frisker op i efterårsmørket.

Ingredienser

Til 1 person:

170 g kyllingebryst
5 g olie til pensling
1 tsk. stødt garam masala (eller andet krydderi),
salt og peber

Abrikosbagte tomater

150 g tomater
2 friske abrikoser (eller 1 nektarin eller fersken)
10 g abrikosmarmelade
3 tsk sød soya (ketjap manis)
friske timiankviste
salt og peber

Urtecouscous

75 g tilberedt couscous
1 håndfuld friske, hakkede krydderurter (mynte, dild, persille, purløg)
1 fed hvidløg
25 g skalotteløg
citronsaft
15 g olie
salt og peber
Halver tomaterne og abrikoserne, og vend dem rundt i et fad med abrikosmarmelade og soya. Krydr med timiankviste, salt og peber, og bag dem i en 200 gr. varm ovn i en halv time. Bland couscoussen med finthakkede krydderurter, hakket hvidløg og skalotteløg. Kom citronsaft og olie på, krydr med salt og peber, og vend det godt rundt. Del kyllingebrystet igennem, så det ikke er så tykt, pensl det med olie, og krydr det, inden det grilles eller pandesteges. Server kyllingen med urtecouscoussen og de abrikosbagte tomater.

Tip: Helsteg eventuelt en kylling og fjern skind og ben, inden kødet vejes af (f.eks. 120 g pr. portion).
Opskriften stammer fra kogebogen Sund og slank året rundt - middage