Medicinsk behandling af natlig vandladning tema

Er du nødt til at skulle lade vandet om natten, kan medicin måske hjælpe dig. Tal med din læge om det.

Er du nødt til at skulle lade vandet om natten, kan medicin måske hjælpe dig. Tal med din læge om det.


Blæredæmpende medicin

En overaktiv blære kan behandles med blæredæmpende medicin, som får blæren til at slappe af og give efter, så den kan indeholde mere urin. En for stor dannelse af urin om natten kan eventuelt behandles med anti-diuretisk hormon.


Antidiuretisk hormon med bivirkninger

Af og til kan medicin, der indeholder antidiuretisk hormon, nedsætte saltindholdet i blodet, specielt hos ældre over 65 år. De lette bivirkninger er kvalme og ubehag i maven. De mere alvorlige er krampetendens i musklerne, og at man bliver forvirret. De alvorligste bivirkninger er universelle kramper og bevidstløshed. Hvis disse bivirkninger optræder, er man i livsfare.
Derfor skal man være forsigtig med denne medicin, og man bør som hovedregel have kontrolleret saltbalancen første og tredje behandlingsdag. Derfor bør man være tilbageholdende med at behandle personer, som er ældre end 65 år, med denne form for medicin.


Hormonpiller til kvinder

Hos nogle kvinder kan behandling med hormonstikpiller (østrogen) virke effektivt og fx medføre et bedre kniberesultat i bækkenbundsmusklerne, da slimhinden i urinrøret bliver tykkere, og urinrøret derved bedre lukker.


Begræns sovemedicin

Sovemedicin indebærer en større risiko for faldulykker, da medicinen kan medføre svimmelhed og balanceproblemer som bivirkninger. Som følge af vanedannelse kan virkningen af sovemedicin være tidsbegrænset, mens bivirkningerne fastholdes.
Derfor anbefales det, at du er tilbageholdende med at tage sovemedicin, og at du om nødvendigt begrænser forbruget. At ændre vaner kan være svært, tal derfor med din læge, hvis du gerne vil ændre/mindske dit forbrug af sovemedicin.

Artikler

artikel

Ubalance i underlivet

Symptomer som kløe, udflåd og svie i skeden lader mange kvinder tro, at de ...

Redaktionen 20/11/2007
artikel

Æggestokkene, livmoderen og livmoderhalsen

I æggestokkene, livmoderen og livmoderhalsen, kan der opstå sygdomme som bl...

Redaktionen 03/02/2009
artikel

Børnesygdomme

Det kan være svært at afgøre om et lille barn er sygt. Sommetider optræder ...

Redaktionen 23/01/2009
kategori

Sex og samliv

Sex, kærlighed og sensualitet er en vigtig del af livet - hele livet. Sex e...

Redaktionen 17/01/2009