Muffins med blå birkes og appelsin Artikel


Opskriften er fra bogen "Spis dig sund æg, mælk & ost"
af De Danske Vægtkonsulenter

Birkes giver en fin, knasende fornemmelse i disse lækre muffins

Ingredienser

  • 125 g DDV yoghurt 7%
  • 30 g let mayonnaise
  • 45 g mel
  • 30 g DDV skummetmælkspulver
  • 2 tsk bagepulver
  • reven skal af 1 appelsin (usprøjtet)
  • 2 tsk blå birkes
  • eventuelt flydende sødemiddel

Glasur

  • saft af en appelsin
  • 3 tsk appelsinmarmelade (uden tilsat sukker)
  • flydende sødemiddel
Rør yoghurten op med mayonnaise og vend de øvrige ingredienser i dejen. Smag dejen til med sødemiddel og fordel den i ca fire muffinsforme. Bag dem i en varm ovn ved 200° i ca 25 minutter.

Tag de fire muffins ud af ovnen. Kom appelsinsaft og marmelade i en lille gryde, kog det op og smag til med sødemiddel. Fordel den varme lage ud over de fire muffins, så de bliver ”glaserede”.


Opskriften er fra bogen "Spis dig sund æg, mælk & ost"
af De Danske Vægtkonsulenter

Birkes giver en fin, knasende fornemmelse i disse lækre muffins

Ingredienser

  • 125 g DDV yoghurt 7%
  • 30 g let mayonnaise
  • 45 g mel
  • 30 g DDV skummetmælkspulver
  • 2 tsk bagepulver
  • reven skal af 1 appelsin (usprøjtet)
  • 2 tsk blå birkes
  • eventuelt flydende sødemiddel

Glasur

  • saft af en appelsin
  • 3 tsk appelsinmarmelade (uden tilsat sukker)
  • flydende sødemiddel
Rør yoghurten op med mayonnaise og vend de øvrige ingredienser i dejen. Smag dejen til med sødemiddel og fordel den i ca fire muffinsforme. Bag dem i en varm ovn ved 200° i ca 25 minutter.

Tag de fire muffins ud af ovnen. Kom appelsinsaft og marmelade i en lille gryde, kog det op og smag til med sødemiddel. Fordel den varme lage ud over de fire muffins, så de bliver ”glaserede”.