Ha' det godt - Øvelse 11 Artikel

I denne øvelse holder du bolden mellem hænderne, det sikre, at du holder overkroppen stabil. Øvelsen er god for lår, balder, mave og ryg.

I denne øvelse holder du bolden mellem hænderne, det sikre, at du holder overkroppen stabil. Øcelsen er god for Lår, balder, mave og ryg.

Udgangsstilling

Stil dig med fødderne i hoftebreddes afstand. Tag bolden i hænderne og hold den lige foran kroppen.

Bevægelse

Træd et godt skridt tilbage på det ene ben, imens du bøjer lige ned i det forreste ben. Bliv dernede og drej overkrop og bold mod samme side som det forreste ben. Drej tilbage til midten og saml til med det bagerste ben, så du kommer tilbage til udgangsstillingen.

Vær opmærksom på at holde hofter og bækken lige fremad og lige høje, når du drejer overkroppen. Så bruger du dine mavemuskler til at dreje overkroppen med - forestil dig at du har en skruestik i taljen. Hold hele tiden knæ og tåspidser i samme retning, så du ikke vrider i knæet. Sørg også for at dit knæ ikke glider ud over tåspidserne - hold det lige over foden. Tænk på at bøje lige ned i det forreste ben. Husk også at spænde i maven og stå godt på fødderne. Fortsæt til samme side og skift derefter til den anden.

Øvelsen træner primært

Lår, balder, mave og ryg.
Gå videre til Øvelse 12