Overbelastning og skader skal behandles med det samme tema

Det kan være meget frustrerende, at måtte holde pause fra at dyrke sport eller motionere, fordi knæet eller armen er overbelastet og hæver op, eller fordi man bliver skadet. Netop nu tester man effekten af elektriske impulsbehandlinger på overbelastninger og skader og der er godt nyt til eliteidrætsfolk og motionister.

overbelastninger, skader, behandling, sport, motion, Re5Det kan være meget frustrerende, at måtte holde pause fra at dyrke sport eller motionere, fordi knæet eller armen er overbelastet og hæver op, eller fordi man bliver skadet. Netop nu tester man effekten af elektriske impulsbehandlinger på overbelastninger og skader og der er godt nyt til eliteidrætsfolk og motionister.

Triatlondeltagere tester Re5

Fysioterapeut Rebekka Kjempff tester netop nu effekten af elektriske impulsbehandlinger på en gruppe triatleter. Forsøget tager udgangspunkt i den basalforskning, som er udført på behandlingsapparatet Re5 bl.a. på Glostrup hospital. I forsøget med triatleterne, tester man Re5’s effektivitet, specielt på nye skader.

- Vi ved fra basalforskningen med Re5, at behandlingerne er effektive til at få kroppen til at regenerere og at Re5 hæmmer den inflammation (betændelsestilstand), som vi ser ved skader og overbelastning. Med Re5 har vi mulighed for at behandle i dybden og på et større område af leddet, forklarer Rebekka Kjempff, og fortsætter

- Målet med testen er at se om Re5, ved at sætte skub i og hjælpe kroppens egne helingsprocessor på akutte skader og overbelastninger, kan forhindre, at triatleterne bliver nødt til at holde pauser i deres træning.

Test med Re5 er meget lovende

Forsøget er halvvejs og det er for tidligt at komme med en endelig konklusion på effekten af Re5 behandlingerne. Alligevel er de foreløbige resultater meget positive.

- Vi kan se, at mange af triatleterne døjer med kroniske skader. Så det kan være svært at afgøre, om en overbelastning er ny eller skyldes en gammel skade. Vi ved at gamle skader og overbelastninger skal have flere behandlinger med Re5. Ikke desto mindre har allerede 50 procent af vores testpersoner oplevet en forbedring og det er meget positivt, fortæller Lisbeth Møller Christensen, direktør for Re5

Overbelastninger og skader skal behandles hurtigt

Ifølge fysioterapeut Rebekka Kjempff, bør man straks gå i gang med behandling, hvis man bliver skadet eller får en overbelastning. Problemet er, at behandlingsmulighederne begrænser sig til at komme is på, holde skaden i ro og spise smertestillende piller, indtil symptomerne forsvinder. Når man så begynder at træne igen, risikerer man, at smerterne kommer tilbage. Det skyldes ifølge Rebekka, at man enten ikke har holdt pause længe nok, eller at kroppen ikke er i stand til at få has på skaden selv.

- For at kroppen skal kunne regenerere er det vigtigt, at man har et øget karflow (dvs. en god blodgennemstrømning), det giver en øget iltning og transporterer affaldsstofferne i det skadede eller overbelastede område bort. Re5 booster helingsprocessen uden at man belaster det skadede område, og kan dermed forkorte eller forhindre en træningspause forklarer Rebekka Kjempff.

Elektriske impulser er gammel viden som har fået nyt liv

Det er ikke ny viden, at elektriske impulser er gavnlige for kroppen. Mange forskningsprojekter har i de senere år vist, at små elektriske udladninger eller elektriske felter som svarer til hvad man kan måle i kroppen, er med til at danne nye blodkar og sørge for en god blodgennemstrømning. Det har betydning for hvordan cellerne og dermed kroppen regenerer og heler sig selv.

- Når man udsætter kroppen for elektriske impulser, fornyer man væksten i de skadede led og det er med til at regenerere kroppens funktioner. Det betyder, at det ikke kun er ældre med slidgigtproblemer, men også yngre med sportsskader eller som døjer med ledsmerter og lign., som vil kunne opleve en markant forbedring ved at stimulere cellerne med elektriske impulser, forklarer Professor Steen Dissing, Institut for Cellulær og Molekylær Medicin, Københavns Universitet.

Relaterede artikler

artikel

Anorexi og bulimi (Anorexia nervosa og bulimia nervosa)

Anorexi og bulimi (Anorexia nervosa og bulimia nervosa)

Redaktionen 14/10/2003
artikel

Blod i sæden (Hæmatospermi, Hæmospermi)

Hæmatospermi er en tilstand, hvor der ses blodtilblanding i sædvæsken ved u...

Redaktionen 11/11/2019
kategori

Astma og allergi

Redaktionen 11/11/2019
kategori

Sommer og sol

Redaktionen 18/01/2009
kategori

søvnproblemer

Redaktionen 17/01/2009
kategori

Spiseforstyrrelser

Spiseforstyrrelser handler om at bruge mad og især kontrol af mad som løsni...

Redaktionen 26/01/2009