Overgangsalder uden hormoner Artikel


I løbet af en periode på ca. 1 år skete der en masse forandringer i min krop både fysisk og psykisk, mit humør svingede meget, hedeture (hver 3. kvarter) døgnet rundt , tørre slimhinder samt vægtstigning var mere end rigeligt for mig.


Jeg er meget stor modstander af medicin, men hvis jeg hele sommeren (der var hedebølge) skulle have hedeture som min sidemand, kunne jeg lige så godt tage "hormonpiller", især også ved tanken om at skulle skifte min vintergarderobe ud.! - Nu måtte der ske noget drastisk!

VILLE IKKE TAGE HORMONPILLER!

Jeg valgte først at finde vejen selv - og da jeg arbejder med naturmedicin kunne jeg jo passende være min egen prøvekanin - havde faktisk sat en streg for hver hedetur gennem en LANG DAG, så jeg havde noget at gå ud fra.

Bachs blomstermedicin


Jeg brugte bl.a. Bachs blomstermedicin ud fra en kinesiologisk test, som fortæller hvilke følelser man har brug for at se på/bearbejde eller konfronteres med - så det var bare at komme i gang. Og det hjalp mig bare utrolig meget. - Mange af hedeturene forsvandt, da der blev taget "hul på bylden" - hvilke tanker man gør sig som kvinde i netop den fase af ens liv.

Hedeturene blev sjældnere og det var jo bare så skønt, så det gav mig blod på tanden til at fortsætte i denne bane.

Candida slankekuren


Næste skridt var at kigge på kosten og sikre mig at min Candida svamp ikke var for "fed". En fed candida svamp kan også give hedeture som symptom - mange gange spiser vi jo mere usundt (især sødt) når vi er stressede og lige netop stress påvirker hormonsystemet meget, fordi de store ændringer i kroppen skaber meget nemt ubalance i nervesystemet. Ligeså kan søde sager, vin og rødt kød også give hedeture!

Så ved at begrænse indtag af sukker, vin og rødt kød fik jeg endnu færre hedeture og kunne selv være med til at styre dem!

På et kursus omkring naturlig hormoncreme fandt jeg løsningen. Cremen består af yamsrod, aloe vera og e-vitamin. Cremen skulle smøres på 2 gange om dagen og i løbet af et par måneder forsvandt mine gener, min energi sted og humøret blev langt bedre. Nu kan det en sjældent gang hænde jeg får en hedetur, men så ved jeg det er fordi jeg følelsesmæssigt stresset.

Jeg er lykkelig for at jeg ikke har taget hormonpiller, især når der skrives så meget om deres bivirkninger. Det er også dejligt at vide at i andre lande bruger mange gynækologer naturmedicin, så på et tidspunkt kommer det vel også til Danmark!

NATUREN er jo som sagt et skatkammer, hvis blot man er åben herfor.

Denne artikel er oprettet på Sundhedsguiden d. 06.03.07