Præmier Artikel

Præmier

Præmien afhænger af alder og ønsket dækning. Et eksempel på en årlig præmie kan variere fra 1.000 kr. til 5.000 kr. og hvis der er tale om de internationale hospitalsforsikringer ligger de mellem 5.000 kr. - 15.000 kr. alt afhængig af selskab. Prisen på præmien skal imidlertid holdes op imod hvor stor dækningen er i tilfælde af sygdom eller ulykke, og hvilke forudsætninger, der skal være til stede før dækningen udløses. Det er meget forskelligt afhængig af, hvilke forsikringsselskaber du undersøger.

Forsikringsselskaberne stiller som sagt også krav til hvor gammel du må være inden du tegner en hospitalsforsikring. Der er enkelte selskaber der foretager en individuel lægelig vurdering, i modsætning til mange andre selskaber, der kun dækker skader opstået efter forsikringen er tegnet uden at de har set ens helbredsoplysninger. Du skal dog være forberedt på, at jo ældre du er, des dyrere bliver præmien.

Har du besluttet sig for at købe en hospitalsforsikring, er der nogle generelle forhold du bør være opmærksom på. Ligegyldigt om den kun dækker i Danmark eller resten af verden, og om hvorvidt det er en privat forsikring eller om den er tegnet af ens egen virksomhed.

Generelt kan siges at hospitalsforsikringer ikke dækker sygdomme du tidligere har fået konstateret. Der er dog enkelte selskaber som foretager en individuel vurdering, og tager hensyn til hvor lang tid siden du har fået konstateret sygdommen. Derudover er der et enkelt selskab der vurderer personer raske, hvis de f.eks. har fået konstateret kræft 10 år tidligere, og blevet kureret. Har du en virksomhedsforsikring, er det også vigtigt at være opmærksom på, at hospitalsforsikringer kun dækker så længe du er ansat i firmaet.